Ercan ÇELİK

3. Lig’teki temsilcimiz Tire 1922, kötü talihi sürüyor. Bu sezon henüz deplasman galibiyeti bulunmayan Fahrettin Sayhan himayesindeki kırmızı beyazlılar, Tokat deplasmanından da puan alamadan geri döndüler.

Lig tablosunda 9. Sırada yer alan Tire 1922,  maçtan 2 gün önce Tokat’a giderek kampa girdi. Karşılaşma Erba İlçe Stadyumu’nda oynandı. Maçı Hakem Necati Selçuk Şahin yönetti.

Maçın başlangı düdüğüyle birlikte her iki takım da maça hızlı başladı. İlk dakikalardan itibaren hem Tire 1922, hem de Erbaspor net gol fırsatlarından faydalanamadı. Maçın genel olarak hakimi Tire 1922 olmasına rağmen, ilk yarı boyunca bir türlü gol sesi gelmedi.

İkinci yarıda her iki takım da daha agresif bir oyun sergiledi ve gol pozisyonları artmaya başladı. Dakika 76’da ise Hakem Necati Selçuk Şahin’in Tire 1922 aleyhine verdiği skandal penaltı kararı, maça damgasını vurdu. Tire 1922 kalecisi Ömer’in rakip takım oyuncusuyla girdiği pozisyonda, Ömer topu tuttu ve rakip takım oyuncusu Ömer’in koluna vurarak topu almaya çalıştı. Pozisyon sonrası rakip takım oyuncusu yere düşünce, hakemde skandal penaltı kararı geldi. Tire 1922’li oyuncular ve teknik ekip karara itiraz etseler de itirazlar karşılık bulmadı ve penaltıyı Erbaspor adına kullanan Sinan Akaydın, takımının tek golünü attı. 1-0.

Penaltının ardından karşılıklı ataklar sürse de gole dönüşmedi ve maç 1-0’lık skorla sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi