Kırıkhan deplasmanından eli boş dönen Tire 1922, liderliği aynı puanda olan Erzurum BŞB’ye kaptırdı.

Ercan ÇELİK

TFF 3.Lig 1.Grup 16. haftasında Kırıkhanspor ile Tire 1922 Spor Kırıkhan İlçe Stadı'nda bir araya geldi.Karşılaşmayı Kırıkhanspor 2-0 kazandı. Geçtiğimiz hafta Kızılcabölük galibiyetiyle 3. Ligte liderliğe oturan Tire 1922, bu hafta averaj farkıyla liderlik koltuğunu Erzurum’a kaptırdı.

Kırıkhan İlçe Stadyumu’nda gerçekleşen karşılaşmaya her iki takım da hızlı başladı. İlk yarıda oyun ortada geçti. Karşılıklı çok sayıda atak oldu. Maçın hemen başında 7. Dakikada Mert Hakan kaleciyle karşı karşıya kaldığı net gol fırsatını değerlendiremedi. Ardından Feyyaz ve İlhan Faruk da Tire 1922’nin net gol fırsatlarını kaçırdı. İlk yarının son dakikalarında Kırıkhan adına serbest vuruşu kullanan Gökhan, sert bir şutla kaleyi hedefledi. Vuruşta baraja çarpan sert top karşısında Tire 1922 kalecisi Faik’in yapacağı pek bir şey kalmamıştı. İlk yarı sonucu 1-0.

İkinci yarıya daha istekli başlayan Tire 1922, deyim yerindeyse Kırıkhanspor’a nefes aldırmadı. Neredeyse 10 kişi birden hücum yapmasına rağmen,  sayısız gol fırsatını değerlendiremedi. 53. Dakikada Kırıkhan atağı sağ kanattan gelişti. Sağ kanattan ceza sahası içine gelen ortayı iyi bir vuruşla Tire 1922 kalesine gönderen Ömer, Kırıkhan’ın ikinci golünü attı ve skor 2-0 oldu. Dakika 60’da Samet’in sert şutu direkte patladı.

İkinci golün ardından tamamen defansa kapanan Kırıkhanspor, maç sonunda 3 puanı alan taraf oldu.

 

EROĞLU: “ATAMAYANA ATARLAR!”

Maçın ardından son derece gergin olduğu gözlenen Tire 1922’nin başarılı teknik direktörü İskender Eroğlu, HaberTire’ye konuştu. Maçın kısa bir değerlendirmesini yapan teknik adam, “Ben  sonucu şöyle özetliyorum: ‘Atamayana atarlar!’ Yani bundan öte diyebilecek bir şey yok. Sayısız pozisyonu değerlendiremedik. İlk yarıda 6 pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Mert Hakan, o golü atsa bu maçın sonucu bambaşka olabilirdi. Çok gol kaçırdık, çok. Olmayınca olmuyor” dedi.

Liderlik yarışında Erzurum’u ensesinden takip ede Tire 1922, Kırıkhan dönüşü derhal Bursa Nilüfer maçı hazırlıklarına başlayacak. 29 Kasım 2015 Pazar günü saat 13:30’da Tire Dört Eylül Stadyumu’nda oynanacak maçta, kırmızı beyazlılar, ligte 10. Sırada yer alan Bursa Nilüfer ile karşılaşacak.

 

MAÇTAN NOTLAR

Stat: Kırıkhan İlçe Stadyumu

Hakemler: Alper Çetin, Levent Çakır, Suat Güz, Ömer Kocabey

Kırıkhanspor: Ömer Kısa, Mesut Yılmaz, Emrah Akşit, İlyas Ekiz (38' Ömer Gür), Muhsin Polat, Güven Gürsoy, Gökhan Solak (83' Fatih Yılmaz), Bilal Gücüyetmez, Sercan Uslu, Volkan Serim, Gökhan Karataş (72' Hüseyin Akmaz)

Tire 1922: Faik Mintaş, Hüseyin Civelek, Umut Doğru, Fethi Özer, Alparslan Emre Çapar, Yusuf Turhan (75' Güner Okay), İlhan Faruk Güler (86' Orhan Kural), Samet Albayrak, Feyyaz Yaşar (53' Reha Kurt), Ozan Murat Başyılmaz, Mert Hakan Yandaş

Goller: DK 42: Gökhan Karataş (Kırıkhanspor), DK 53: Ömer Gür (Kırıkhanspor)

Sarı Kartlar: DK 40: Güven Gürsoy (Kırıkhanspor), DK 65: Ömer Kısa (Kırıkhanspor), DK 69: İlhan Faruk Güler (Tire 1922 Spor), DK 72: Gökhan Karataş (Kırıkhanspor)

Editör: Haber Merkezi