Play- Off grubunda kalıcı olmak isteyen Tire 1922, lig sonuncusu Türk Metal Kırıkkalespor ile evinde 1-1 berabere kalarak fırsat tepti, altın değerinde 2 puan kaybetti. 40’da, Melih ile öne geçen kırmızı beyazlılar, 50’de, Engin’nin kafa gölüne engel olamadı. Dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada ilk tehlikeli atak ev sahibinden geldi. 8’de, Furkan’ın yerden vuruşu az farkla yandan auta çıktı. 9’da, ayak bileğinden sakatlanan yan hakem Sinan Bilen, 16’da yerini 4’ncü hakem Batuhan Bayar’a bıraktı. 17’de, Samet’in şutu hedefini bulmadı. 18’de, Melih’in şık ve akıl dolu vuruşu filelere gitmedi. 31’de, sol çaprazdan ceza alanına giren Ömer’in vuruşunda kaleci Ömer topu son anda kornere çeldi. 40’da, sağ kanattan Ramazan’ın ortasında Melih kaleci Ömer’i mağlup etti 1-0. İlk yarı ev sahibi Tire 1922’nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

 

TARAFTARLAR TESELLİ ETTİ

İkinci yarıya konuk ekip Türk Metal Kırıkkalespor gol ile başladı. 50’de, Hüseyin’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza alanında topla buluşan Engin’in kafa şutu fileleri sarstı 1-1. Golden sonra Tire 1922’nin baskısı artsa da beklenen gol bir türlü gelmedi. 65’te, Gökhan’ın şutu kaleci Ömer’in ellerinde eridi. 75’te, Güner’in sert şutu az farkla üstten auta çıktı. 80’de, Ömer’in şutunda kaleci Ömer gole izin vermedi. 81’de, kaleci Can ile karşı karşıya kalan golcü Gökhan net fırsattan yararlanamadı. 84’te, Ömer, 90+2’de ise Veysi’nin çabaları skoru değiştirmeye yetmedi. 2 puan kaybeden Tire 1922’yi taraftarlar soyunma odasına alkışlarla uğurladı.

 

TRİBÜNLER ARASI CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ

Kırıkkale takımını ve taraftarını son derece misafirperver şekilde ağırlayan Tireliler, zaman zaman rakip tribünle birlikte “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” şeklinde karşılıklı tezahürat yaptılar. Tezahüratın ilk kısmını Kırıkkale, ikinci kısmını Tire taraftarları söylerken, renkli görüntüler ortaya çıktı ve her iki taraf da sonuç ne olursa olsun, futbolda centilmenliğin ve efendiliğin esas olduğunu gösterdi.

 

MAÇTAN NOTLAR

TİRE 1922:1

TÜRK METAL KIRIKKALESPOR:1

STAT: Tire 4 Eylül

HAKEMLER: Melih Ortakçı**, İsmail Semih İleri**, Sinan Bilen, (16 Batuhan Bayar***)

TİRE 1922:Ömer***, Ramazan** (84 Kadir*), Furkan** (77 Ozan**), Emre**, Gökhan**, Erdinç**, Hakan Yağmurkaya**, Melih***, Doğan** (61 Güner**), Mümin**, Yusuf**

TÜRK METAL KIRIKKALESPOR: Can***, Samet** (61 Veysi**), Hüseyin***, Engin***, Buğra**, Uğur Aygören**, Onur** (89 Veli?), Sefer***, Levent** (86 Uğur Kütük*), Ömer***, İbrahim**

SARI KARTLAR: Melih, Güner, Erdinç (Tire 1922), Onur, Levent (Türk Metal Kırıkkalespor)

GOL: Dk.40 Melih, 50 Engin

Editör: Haber Merkezi