Tire 1922, Spor Toto 3. Lig'te çıktığı ilk deplasmanda 2-6'lık ezici sonuça galip olarak eve dönünce, taraftarın coşkusu katlandı.

 

Ercan ÇELİK

 

Geçtiğimiz hafta Türkiye Kupası'nda Bergama Belediye Spor'u Tire Dört Eylül Stadyumu'nda ağırlayan kırmızı beyazlı takımımız, Bergama'yı 2-0 mağlup ederek, üst tura çıkmayı başarmıştı. Tireli taraftarın büyük desteğini arkasına alan Tire 1922, 3. ligteki ilk deplasman karşılaşmasına Batman Petrol Spor karşısında çıktı.

 

Geçtiğimiz Pazar günü saat 16:00'da Batman 16 Mayıs Stadyumu'nda başlayan karşılaşmayı, Hakemler Oğuz Kaan Turan, İlker Ayten ve Ömer Faruk Tarakçı yönetti. Karşılaşmaya Tire 1922, Serdar Çanbaz , Alparslan Çapar, Hakan Çakır, Anıl Özönerli, Taha Evke, Mustafa Sevim, Güner Okay, Mert Hakan Yandaş, Berkant İstanbul, Özcan Polat ve Muhammet Ali Aydın ile çıkarken, Batman Petrol Spor,  Bekir Öztürk, Hüseyin Rüzgar, Onur Şirin, Zafer Cansız, Murat Rüzgar, Can Morgül, Emin Yalın, Tuncay Kılıç, Muhammed Kalkan, Emre Aktaş ve Ali Kemal Özkan ile çıktı.

 

Ligin ilk haftasında Zonguldak Kömür Spor'a 1-0 yenilen Batman Petrol Spor, Ligin güçlü takımı Tire 1922 karşısında etkili olamadı. Maçın ilk dakikalarından itibaren üstünlüğünü sağlayan Tire  1922'nin ilk golü 14. dakikada Berkant'tan geldi. Beraberlik golü arayan Batman, 34. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren isim ise Emin oldu. Dakika 38'de Mert'in attığı gol beraberliği tekrar bozdu ve ilk yarı 1-2 sonuçlandı.

 

İkinci yarıya da etkili başlayan misafir takım Tire 1922, Batmanlı taraftarı da şık oyunuyla etkiledi. 50. dakikada Güner'in şutu gol oldu ve durum  aradaki fark 2'ye yükseldi. Dakik 54'te Batman'ın ikinci ve son golünü atan Emin, ezici sonucun önüne geçemedi. Dakika 69'da Mustafa, Dakika 86 ise Fatih'in attığı gollerle maç 2-6 sona erdi.

3. ligte çıktığı ilk deplasmanda ezici bir sonuçla galip gelen Tire 1922, 6 puan ve +7 averaj ile ligte zirvedeki yerini koruyor. 


Editör: Haber Merkezi