Tire 1922, Ankara deplasmanında karşılaştığı Gölbaşıspor’u 1-0 yenerek, 3 puanı aldı.

 

Ercan ÇELİK

 

Geçtiğimiz hafta Tire’de oynanan Zonguldak maçıyla zirve yolunda olduğunu gösteren Tire 1922, Ankara deplasmınından da 3 puanla döndü. Gölbaşı İlçe Stadyumu’nda oynanan karşılamayı hakem Barkın Kara yönetti.

Maça her iki taraf da hızlı başladı.Sık sık karşılıklı ataklar oluştu. Mert Hakan 32. Dakikada aldığı topla orta sahada ilerledi, rakiplerini bir bir geçtikten sonra kale sahasında, mutlak gol poziyonunda fırsatı cömertçe harcadı.

45. dakikada Umutun kullandığı köşe vuruşunda, topa iyi yükselen Murat Kara’nın muhteşem kafa vuruşu, üst direkten dışarı çıktı. Her iki takım da ilk yarıda gol bulamadı. İlk yarı sonucu 0 – 0.

Kırmızı beyazlılar, ikinci yarıya daha istekli başladı. 3. Ligin en genç oyuncularından olan Orhan, dakika 57’de oyuna dahil oldu. Dakika 60’ta orta alandan alınan topla buluşan Feyyaz, mükemmel ara pasıyla topu Mert Hakan’a gönderdi. Mert Hakan savunmadan sıyrılarak topu daha müsait noktada bulunan Orhan’a aktardı ve Orhan mükemmel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1.

Orhan’ın golünün ardından karşılıklı ataklar olsa da her iki tarafa da gol getirmedi ve skor değişmedi. Maç 0-1 sona erdi.

 

ORHAN’IN İSTEĞİ GERÇEK OLDU

Tire 1922’nin ve ligin en genç oyuncularından olan Orhan Kural, takımına 3 puanı kazandıran golü attı ve maçın ardından HaberTire Gazetesi’ne konuştu. Maç sabahı gol atacağını hisseden Orhan, konuyu şu şekilde değerlendirdi; “Sabah uyandım. Kağıt kalemi aldım. Güzel bir maç sabahıydı. Üçüncü sırada olduğumuzu, takımın durumunun gayet iyi olduğunu ve oyuna girip takımım için gol atmak istediğimi yazdım. Sonunda da herşeyin hayırlısı Allah’tan yazdım. Bu şekilde not yazdım, kenara koydum. Maç gayet iyi geçti. 57. Dakikada oyuna girdim ve takımın golünü atmak da bana nasip oldu Allah’a şükür. 3 puanı aldığımız için mutluyum.”

 

EROĞLU: “RAKİBİMİZ TEKME TOKAT OYNADI”

Maçın ardından HaberTire’ye konuşan Tire 1922’nin başarılı teknik direktörü İskender Eroğlu, “Gölbaşı’nın Altay ile oynamış olduğu kasedi takıma izlettirdim. Lig sonuncusu olmalarına rağmen kötü takım olmadıklarını zaten futbolcularım da izleyerk gördü. Çok mücadele eden bir takım. Bizim için sevindirici olan hiç pozisyon vermemiz oldu. Çok da sert oynadılar bize karşı. Deyim yerindeyse tekme tokat oynadılar. Büyük takım burada belli oluyor işte. Böyle bir maçtan galip gelmesini bildik. Rakiplerimizin de bazılarının bu haftaki karşılaşmalarda puan kaybetmesi de sevindirici oldu bizim için. Bu maçı atlattık bitirdik. Hemen antrenmanlara başlıyoruz. Çarşma Cizre’yi bekliyoruz. Taraftarımız da artık şampiyonluk havasına girip, takımını daha şiddetli bir şekilde desteklemeli.” Dedi.

 

BAŞKAN SARAYKÖYLÜ: “TARAFTAR DESTEĞİ ÖNEMLİ”

Tire 1922 Kulüp Başkanı Mutlu Sarayköylü ise taraftarın desteğinin önemine dikkat çekerek, “Güzel bir maç oldu. Tüm taraftarımızı önümüzdeki Cizre ve Erzin Belediye maçına bekliyoruz. Şampiyonluk yolunda taraftarımızın desteği bizim için son derece önemli. Bu destekle olacak bir şey. Bu yüzden taraftarın daha çok desteğini istiyoruz.” Dedi.

 

BU HAFTA YOĞUN GEÇECEK

3. Lig lideri Zonguldak Kömür Spor’u Tire’de yenen Tire 1922 sonra Gölbaşı Spor’u da Ankara deplasmanında yendi ve liderlik yolunda emin adımlarla ilerlemekte olduğunu gösterdi. Tire 1922 bu hafta ise Çarşamba günü Cizre Spor ile Pazar günü ise Erzin Belediye ile karşılaşacak. Çalışmalar şimdiden başladı. 

Editör: Haber Merkezi