Tire Gençlik Merkezi sporcuları, Muay Thai dalında İzmir’de aldıkları şampiyonluğun ardından Ege Bölgesi şampiyonasından da birincilikle çıkmayı bildiler. Şimdi Türkiye şampiyonasına hazırlanıyorlar.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire’de gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, sağlıklı yaşam ve spor alışkanlığı kazandırmak adına faaliyet gösteren Tire İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı, Gençlik Merkezi başarılı çalışmalarına devam ediyor.  Daha önce İzmir’de şampiyon olarak Ege Bölge Şampiyonası’nda İzmir’i temsil eden Tireli ekip, Ege Şampiyonası’nda da birinci oldu. 30 Mart – 2 Şubat 2014 tarihleri arasında Manisa’da düzenlenen Muay Thai şampiyonasında Tire Gençlik Merkezi sporcularından Hediye Pamuk gençler 60 kiloda, Gülben Şengül gençler 45 kiloda ve Melis Kanal gençler 39 kiloda 3 maç alarak birinci oldular.


Tireli sporcular, şimdide Bodrum’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyorlar. Tire Kapalı Spor Salonu’nda antrönerleri Ali Rıza Kalmaz ve Özge Kalmaz rehberliğinde antrenmanlarını sürdüren ekip, birer haftalık periyodlarla Torbalı, Ayrancılar ve İzmir’de kamp yapacaklar.

Başarılı ekibin arkasındaki antrenörler Ali Rıza ve Özge Kalmaz ise ekibin Türkiye Şampiyonası’ndan da başarıyla döneceğine inandıklarını belirterek, kurslara katılmak isteyen yediden yetmişe tüm Tireli vatandaşlara kapılarının açık olduğunu söylediler.  Kursa katılmak isteyenlerin tek yapması gereken ise Tire Kapalı Spor Salonu’na giderek Tire İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne başvuru yapmak olacak.

Ayrıca Tire Gençlik Merkezi’nde edinilen bilgiye göre, merkez bünyesinde açılan ney veboks kursları başladı.

 


“MUAY THAI” NEDİR?

Muay Thai yaklaşık geçmişi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır, bir savaş sanatı ve yaşam biçimi olarak öğretilen Muay Thai ilk yarışmalar Siam Kralı Parchao Sua 1697 ile 1709 yıllarında ülke genelinde yarışmalar yapılmaya başladı, 1930 yılında ilk defa 20 ülke bir araya gelerek eldiven takıldı ve kurallar kaideler resmen ilan edildi, 1930 yılından sonra üç bölüme ayrılmıştır. Silahlı savunma sanatı (Muay Boran), Yarışma ring sporu (Muaythai), Danslı aerobik fitnes (Muay Aerobik) gibi, Muay Thai günümüzde dünayda popüler olarak en yaygın olan ring sporlarındandır.  




Editör: Haber Merkezi