Tire Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından satranç turnuvası düzenlendi. Tire’de bu güne kadar düzenlenenlerden farklı olarak bu turnuvada, Satranç Federasyonu kurallarına tamamen uyuldu. İki gün süren ve altı tur olarak düzenlenen, öğrencilerin hepsinin notasyon tutup satranç saati kullandığı turnuva, İzmir il temsilciliğinden, başhakem Betül Oktay ve yardımcı hakemler Ali İhsan Küçet, Uğur Karayel, Ramazan Tümer ve Ömer Avcu tarafından yönetildi.

Tire’deki satranç oynamayı bilen  tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabildiği turnuva, okullara resmi yazı ile duyuruldu. Ayrıca okul idarecileri telefonla aranarak veya ziyaret edilerek ve gazete ilanları verilerek katılımın artmasına çalışıldı. Tire Özel Bilgi Koleji Yemekhanesinde yapılan ve 100’e yakın katılım beklenen turnuvaya, tam 135 öğrenci katıldı. 15 yaş altı ve 11 yaş altı gruplarının, ilk 10 a giren öğrencilerine tablet, mp3, madalya ve satranç takımı hediye edildi. Her iki kategoride en iyi 3 bayan oyuncuya ve turnuvanın en küçük katılımcısına madalya ve satranç takımı hediye edildi. Ayrıca turnuvaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verildi.
Türkiye Satranç Federasyonu, Tire İlçe Temsilci adayı Egemen Bökü “Turnuvaya emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Resmi organizasyonu yapan Tire Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne, turnuva sponsorları, Mehmet Nadir Delikanlı, Nihat Koç ve Tuncay Koç beyefendilere, Tire Ticaret Odası ve Tire Belediyesi yetkililerine ayrıca ev sahipliği yapan ve tüm misafirlere iki gün yemek ikram eden Tire Özel Bilgi Koleji’ne, özveri ile çalışan hakemlere  ve özellikle çocuklarına destek olan velilere ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Turnuva Başhakemi Betül Oktay, “Okullarda satranç dersleri ve egzersiz çalışmaları yapılıyor. Ama ilçe turnuvaları yapılmazsa verilen eğitimin ölçme ve değerlendirmesi eksik kalıyor. Bizim amacımız gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını ve boş vakitlerini verimli geçirmesini sağlamak. Turnuvaya emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlere, özellikle uyumlu çalıştığımız ve turnuvanın düzenlenmesinde en çok emeği geçen Egemen Bökü Beye, yardımcı hakem arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca iki gün bize ev sahipliği yapan, öğle yemeği veren, ikramlarda bulunan Özel Bilgi Koleji idaresine de teşekkür ediyorum.” dedi.
Tire Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç “Tire Satranç Turnuvası’na ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduk. Elimizden geldiği kadar tüm sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere destek olmak istiyoruz. Önce dereceye giren öğrencileri ve onları yetiştirenleri, sonra da turnuvaya emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Turnuvada dereceye girerek Tire Özel Bilgi Koleji Konferans Salonunda düzenlenen törende ödül alan öğrencilerin isimleri:
11 yaş altı kategorisinde
1.Altay Ege ÖREN
2.İzzet Efe OTAR
3.Emir Evren ÇALIŞKAN
4.Efekaan EFE
5.Alper AKÇİL
6.Deniz YILDIRIM
7.Özlem AKOĞLAN
8.Latif Samed TIPIRDIK
9.Melih BİLGİN
10.Mehmet Burak KARADUMAN

15 yaş altı kategorisinde
1.Tarık Talha ZAMBAK
2.Yağız Emre BAKIR
3.Uygur Kaan EKE
4.Cevat Barış GÜCAL
5.Sami ÇALHAN
6.Furkan ÖZATEŞ
7.Mevlüt KARABÖCEK
8.Efe KIYUNAK
9.Alper Kaan DEMİR
10.Oktay OTURAKLI

Ayrıca en küçük satranççı olarak Yunus Emre GÜNEBAKAN, 11 Yaş altı grubunun en iyi bayanları olarak, Özlem AKOĞLAN, Hayat Yaprak DİKİCİ ve Sude DADAY, 15 Yaş altı grubunun en iyi bayanları olarak Selin ÇAĞLAYAN, Zührenur NACİR ve Fatma BAŞ madalya ve satranç takımı ile ödüllendirildiler.
Ödül töreninden sonra, ailelerin öğrencilerle ve satranç hocalarıyla hatıra fotoğrafları çekilmesiyle program sona erdi.









Editör: Haber Merkezi