Tire - Ödemiş Efeler Rahvan At Spor Kulüpleri  3.ncüsüne gerçekleştirdikleri Geleneksel Rahvan at yarışlarını gerçekleştirdiler.

 

Ergün ÇELİK

 

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümüne  rastgelen 3.  yılında 107 atın katıldığı sezonda Birlik , Beraberlik , Barış ve Dostluk simgesini  bir kez daha Rahvan at sevenlerle paylaştılar.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Tire Rahvan At Spor Kulüp Başkanı  Süleyman Övül,  Çanakkale’nin 100.yılına vurgu yaparak, "Dayanışma ruhu ile hareket ederek, birlik ve beraberliğini sağlayan toplumlar, giriştikleri her mücadelede sosyal, ekonomik, eğitim gibi her alanda başarıya ulaşmışlardır. “Birbirinizi kıskanmayınız, birbirinize kin tutmayınız, birbirinize çirkin sözler söylemeyiniz, birbirinize sırtlarınızı dönmeyiniz, kiminiz kiminizi arkasından çekiştirmesin. Renk, dil, din farklılıkları insanları birbirinden ayırmamalıdır. İnsanların inançlarına hoşgörü ile bakabilmemiz gerekir. Dünyadaki diğer ülkelerin de birbirlerine hoşgörü ile bakabilmeleri yeryüzünde huzurun oluşmasına yardımcı olur.  Bu sebeple bu etkinlikleri düzenliyoruz . Bu dayanışma ruhu Çanakkale ruhudur. Bu ruhu devam ettirmek istiyoruz" dedi ve etkinliğe destek olan herkese teşekkür etti.

Etkinliğe katılan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyon Genel Başkan Yardımcısı ve Rahvan at spor dalları As Başkanı Mustafa Küçükmeral’e , yarış ağası Sedat  ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’e plaketleri  sunuldu.

           Etkinlikte derece alan atların birincilerine şerefli TÜRK Bayrağı , kupa ve madalya ikinci ve üçüncülük derecesi alan at sahiplerine de Çanakkale Zafer simgesi  olan madalyalarını  verildi. Başkan Övül, bu etkinlikleri Tire Rahvan atçıları olarak devam ettireceklerini gelecek nesillerimiz kötü alışkanlıklardan uzak bulundurup ata sporumuzu festival ve zafer havasında yürüteceklerini ekledi. 2001 yılında Tire Rahvan gurubu altında başlayıp 2007 yılında Profesyonel Spor kulübü tescili ile Tirede ilkleri gerçekleştiren Kulüp  Başkanı Süleyman ÖVÜL “Türkiye de ilk tescilli Rahvan At yarış sahasını Belediye kanalıyla oluşturduklarını Rahvan At sevenler olarak tolu halde kulp adına  diğer yörede yapılan yarış etkinliklerini toplu olarak katıldıklarını ,bununda ülkemizde ilk yaptıklarını geçmiş çalışmalarından biliyoruz. Bu Çalışmalarımız ileride yer teminini gerçekleştirdiğimizde daha  küçük yaşta çocuklarımız  bay ve bayanlarımız için her gün binicilik kurslarının profesyonel antrenörler gözetiminde yapılacak” dedi.

Etkinlikte derece alan atlar ; şöyle

Baş at 1.’si Abdurraman Demir Ödemiş , 2.ncisi Melih Çayırlı Çamdibi 3.ncü

Av Alper Aktar Kuşadası

Baş altı atların 1.’si Dobbaylı Molla Mustafa Küçük Ödemiş

Büyük orta 1.’si Abdurrahman Demir Ödemiş 2.’si Ali Dedeoğlu Menemen

Küçük orta 1.’si eyüp Demir Yenipazar 2.’si Ömür Peynirci Tugutlu 3.ncüsü Halil Aytaç Çine

Deste 1.’si Asil Nalkıran Ödemiş 2. Bilal Köymen Ödemiş 3.ncü Hüseyin Koç Turgutlu

Beşli  atlarda 1.’si İsmail Onbaşı Tavas 2.Mehmet Alaku Işıkken

4 lü Tay gurubunda Atilla Özgen Tokat ,   2. Kokoreci Cevat Menemen 3.ncülüğe Kemal Dinlenmez Ödemiş

3.lü Taylarda birinciliğe Halil Aytac Çine 2.nciliğe Serbey atı ile Halil Pardioğlu TİRE

Tozkoparan birinciliğine Kasap Uysal Ödemiş 2.nciliğe Kokoreci Cevat Menemen

Minik Taylarda  birinciliğe Mustafa Sertkaya Gemlik 2.nciliğe Tire Süleyman KAHRAMAN olarak paylaştılar.

Editör: Haber Merkezi