Tire’de yaşayan Rahvan At binicileri uzun zamandır ilçede bir yarış sahası olmamasından şikayetçi. Çevre ilçelerde birden fazla saha olduğunu dile getiren Tireli biniciler, antrenman yapmak için bile yer bulamadıklarını ifade ediyor. Konuyla ilgili yetkili makamlara dilekçe yazan ve altında yüzlerce imza toplayan biniciler şimdi yetkili makamlardan gelecek güzel haberi bekliyor. Tire’deki tüm Rahvan At binicileri adına konuşan genç sporcu Hüseyin Kapuloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“İlçemizde Ata sporlarımızdan biri olan Rahvan At sanatı farkında olunmasa da günümüzde çok yaygın bir hale geldi. Fakat atlarımızı binebileceğimiz ne yolumuz var, ne de bir yarış alanımız. Geçmiş yıllarda bulunan Rahvan At yarış sahamız ilçemize kazandırılan stadyumun olduğu yerdeydi. Yarış sahamız bu nedenle bozularak yerine yeni stadyum yapıldı. Sahamızın bozulmasından dolayı atlarımıza ova yollarında binmek zorunda kalıyoruz.  Ova yollarının asfalt olması nedeniyle sert ve taşlı zemin atların ayaklarına zarar veriyor.

Bizler tüm Tire rahvan at binicileri olarak 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Han ve tüm atalarımızı yıllarca savaşlarda sırtında taşıyan ve Türk ırkı olan atlarımız için ilçemizde yarış sahası yapılmasını ve gelenekselleştirilmesini istiyoruz”

Editör: Haber Merkezi