Futboldaki temsilcimiz Tire 1922, geçen hafta sonu Niğde’ye deplasmanda yenilerek, 2 Lig’e çıkma umudumuzu ve de şansımızı çok büyük oranda ortadan kaldırdı.


Sezon başında verilen sözler ile hayal kurmaya başlayan ve 40 yıl sonra 2. Lig’de Tire’nin yer alacağı umudu ile mutlu olan taraftarın rüyası, sezonun bitmesine 3 hafta kala, kabusa ve mutsuzluğa dönmek üzere. Özellikle iç sahada bonkörce dağıtılan puanlar, iç ve dış sahalarda üst üste alınan yenilgilerle, işimizi mucizelerinde ötesine bırakmış durumdayız. 

RÖVANŞI ALAMADIK
Kalan son umudumuzu da geçen hafta sonu, Niğde deplasmanında oynadığımız, 31. hafta müsabakasında aldığımız yenilgi ile büyük oranda kaybettik. Sezonun ilk yarısında evimizde berabere kalıp puan kaybettiğimiz, play-off umudu kalmayan Niğde Belediye’yi yenmek bir tarafa, berabere kalarak 1 puan bile alamadık.

RAKİBİN İLK YARIDA BULDUĞU GOLLERLE OYUNDAN KOPTUK
19 Nisan Pazar günü Niğde 5 Ocak Stadyumu’nda oynanan ve saat 14:30’da başlayan karşılaşmada, ev sahibi takım, seyircisinin de desteği ile bu avantajını iyi kullanmak istedi ve bunu büyük oranda başararak oyunda hakim taraf oldu. Ev sahibi ekip oyundaki bu üstünlüğünü 30. ve 39. dakikalarda Görkem’in attığı gollerle skor tabelasına da taşıdı. İlk golü kafa ile bulan Görkem, ikinci golü ise kazanılan penaltı atışını gole çevirerek buldu. Müsabakanın ilk yarısında başka gol olmadı.

İKİNCİ YARIDA BULDUĞUMUZ 2 GOL DE ÇARE OLMADI
İkinci yarı daha aktif ve etkili bir oyun ortaya koyan temsilcimiz, 61. dakikada bir penaltı kazandı. Topun başına geçen Berkant, topu ağalara gönderdi ve takımımız umutlandırdı. Bu golden 4 dakika sonra, rakip Ömer ile bir kafa golü daha buldu ve farkı yeniden 2’ye çıkardı. Yediği gole rağmen oyundan düşmeyen Tire, yaptığı atakların birinde yine ceza sahası içinde penaltı ile durduruldu. Topun başına bu kez Mert Hakan geçti. Mert Hakan da bu fırsatı iyi değerlendirdi ve Tire skoru ‘3-2’ye getirdi. 

RAKİP SON 20 DAKİKAYI 10 KİŞİ OYNADI
Takımımız maçın son bölümünde beraberlik golünü kovalarken, defansta verdiği boşluğu iyi değerlendiren ev sahibi ekip, yaptığı ani bir atakta Abdulkadir Kaplan‘ın ayağında 4. golünü buldu ve temsilcimizin kanatlarını kırdı, umutlarını bitirdi. Bu gol aynı zamanda müsabakanın da sonucunu belirledi. Niğde Belediye, temsilcimizi “4-2” yendi. Müsabaka çıkan tek kırmızı kartı Niğde Belediye oyuncusu Ömer, 70. dakikada gördü.


STAT:  Niğde 5 Ocak Stadyumu
HAKEMLER:  Alper Oran***, Özkan Karapınar***, Abdulkadir Döner***
NİĞDE BELEDİYE:  1-Cihan***, 19-Abdulkadir Korkut***, 35-Halil**, 48-Ömer**, 16-Eren**, 23-Görkem****, 26-Mustafa***, 7-Erdi **(72. DK:  92-Oğuzhan*), 77-Reha*** (84.DK:  13-Doğukan*), 39-Emre** (57.DK:  95-Fazıl Burak**), 55-Abdulkadir Kaplan***
TİRE 1922:  1-Cihan*, 2-Aykut* (46.DK:  12-Alparslan Emre**), 3-Fethi* (46.DK:  17-Hüseyin**), 4-Serhat**, 5-Mustafa**, 6-Taha**, 7-Feyyaz* (57.DK:  15-Muhammed Ali**), 8-Mert Hakan**, 9-Berkant**, 10-İlhan Faruk*, 11-Ozan Murat*
GOL:   30 ve 39. dk Görkem, 65. dk Ömer, 89. dk Abdülkadir Kaplan (Niğde) – 61. dk Berkant, 71. dk Mert Hakan (Tire)
KIRIMIZI KART:   70. dk Ömer (Niğde)
SARI KART:   Görkem ve Abdulkadir Kaplan (Niğde)  –  İlhan Faruk, Taha, Cihan, Berkant, Mert Hakan ve Mustafa  (Tire)

Editör: Haber Merkezi