Basketbol ve voleyboldan sonra liseler arası spor turnuvaları bir başka kategoride devam etmekte. Heyecan kaldığı yerden ‘futsal’ ile devam ediyor. Tire’yi bu kategoride 3 okul takımı temsil ediyor. Temsilcilerimizden ikisi ilk maçını kazanırken, biri penaltılar sonucu talihsiz şekilde yenilgi aldı.


İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı içinde ortak organize ettikleri il çapındaki okullar arası sportif turnuvalardan biri daha start aldı. “İzmir Genç Erkekler (Liseler) Arası Futsal Turnuvası” 2014 yılını son günlerinde yapılan ilk grup karşılaşmaları ile başladı.

İL MİLLİ EĞİTİM VE İL GENÇLİK SPOR BİRLİKTE ORGANİZE EDİYOR 
Daha önce; yıldız kızlar (orta okullar) voleybol, genç kızlar (liseler) voleybol ve genç erkekler (liseler) basketbol turnuvaları başlatılmış ve bu heyecan veren turnuvalar İzmir’de yapılan final turu ile son bulmuştu. Yapılan bu üç turnuvada da ilçemizden takımlar yer almış ve bölge elemeleri olan grup karşılaşmalarını başarı ile geçen ve İzmir’deki final turuna kalan okul takımlarımız olmuştu. Temsilcilerimiz şampiyon olamasa da ilçemizi ve okullarını en güzel şekilde temsil etmişti. Özellikle Kutsan Anadolu Lisesi’nin elde ettiği dikkat çekici sonuçlar, hepimizi mutlu etmişti.

‘FUTSAL’A İLGİ HER GEÇEN SENE ARTIYOR
Son yıllarda tüm dünyada yaygınlaşan ve büyük ilgi gören “Futsal” yani salon futbolu, ülkemizde de özellikle gençler başta olmak üzere ilgi görmekte. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğünün İzmir çapında düzenlediği ‘İzmir Genç Erkekler Arası Futsal Turnuvası’, birkaç gün önce geride bıraktığımız 2014 yılı Aralı ayının son 3-4 günü içinde yapılan ilk karşılaşmaları ile start aldı.

25 İLÇEDEN 85 OKUL TAKIMI 28 GRUPTA YARIŞACAK
İzmir’in 30 ilçesinin 22’sini okul takımlarının yer aldığı turnuvada toplam 85 okul takımı yer alacak. Sadece bir grubun 4 takımdan, geri kalan tüm grupların 3’er takımdan oluştuğu Futsal Turnuvası ‘grup elemeleri’nde toplam 28 grup oluşturuldu. 
TEMSİLCİLERİMİZ GRUP ELEME MAÇLARINI ÖDEMİŞ’TE YAPMAKTA
Tire’mizi üç okul takımı temsil etmekte. Bu takımlar; Tire Kutsan Anadolu Lisesi, Tire Kız Meslek ve Teknik Lisesi, Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi. Temsilcilerimizin de içinde yer aldığı gruplar; Y ve Z grupları oldu. Bu gruplarda yer alan takımlar, grup eleme karşılaşmalarını Ödemiş’te yapacak.
Y GRUBU’NUN TAKIMLARI
Tüm gruplar içinde 4 takımdan oluşan tek grup olan Y Grubu’nda yer alan takımlar; Tire Kutsan Anadolu Lisesi, Tire Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ödemiş Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ödemiş Ovakent Çok Programlı Lisesi.
Z GRUBU’NUN TAKIMLARI:
Küçük Menderes temsilcilerinin yer aldığı takımların yer aldığı bir diğer grup ise Z Grubu’dur. Z Grubu’nda; Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi, Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi, Beydağ Cumhuriyet Anadolu Lisesi.
‘FİNAL TURU’NA 7 TAKIM KALACAK
Tek devre lig usulü yapılan ve yapılacak olan grup elemeleri müsabakaları sonunda, grubunda 1. ve 2. sırada yer alan takımlar üst tura yükselecek. Bu turda diğer gruplardan yükselen takımlarla çapraz eşleşme olacak. Nihayetinde 85 takımdan 7’sinin kaldığı ‘final turu’nda İzmir’in liselerde futsal şampiyonu belli olacak. 
MÜSABAKALAR 15’ER DAKİKALIK 2 DEVRE HALİNDE OYNANIYOR
15’er dakikalık 2 devreden oluşan karşılaşmalarda, takımlar kaleci dahil 5’er kişiden oluşur. Takımlarda; 1997, 1998, 1999 ve 2000 doğumlu öğrenciler yer alacak. Müsabakalarda mutlak bir kazanan olması gerekmekte. Karşılaşmanın normal süresinin berabere bitmesi durumunda, uzatmalar oynanmayacak. Direkt penaltılara geçilecek. 

İLK KARŞILAŞMALAR 29 ARALIK’TA OYNANDI
Temsilcilerimizin de içinde yer aldığı Y ve Z gruplarındaki ilk karşılaşmalar, 29 Aralık 2014 tarihinde oynandı. Grupların 2. Karşılaşmaları 8 Ocak 2015, üçüncü karşılaşmaları ise 20 Ocak 2015 tarihlerinde oynanacak. Gruplardaki ilk karşılaşmalarda temsilcilerimizden; Tire Kutsan Anadolu Lisesi ve Tire Kız Meslek ve Teknik Lisesi başarı ile salondan ayrılırken, Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi, şansızlık sonucu, penaltı atışları sonrasında mağlubiyetle ayrıldı.
GRUP ELEMELERİ İLK KARŞILAŞMALARI SONUÇLARI:
TİRE KUTSAN AND. LİSESİ: 3 – ÖDEMİŞ OVAKENT ÇOK P. LİSESİ: 0
TİRE KIZ TEKNİK LİSESİ: 7 – ÖDEMİŞ ZÜBEYDE HNM KIZ TEK. LİSESİ: 2
TİRE ÖMA SOS. BİL. LİSESİ: 2 – KİRAZ ÇOK P. AND. LİSESİ: 2

Editör: Haber Merkezi