Köy Muhtarı Hüseyin Güngör ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapımı gerçekleştirilen sahanın açılışına Köy halkının yanı sıra şehir dışından gelen yüzlerce rahvan at severler katıldı. Siyasi partilerin Belediye Başkan aday adaylarının da katılım gösterdiği açılış büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. 

Sahanın açılış kurdelesi Köy Muhtarı Hüseyin Güngör, Rahvan At Kulüp Başkanı Süleyman Övül, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Başkan aday adayları Yücel Özen, Ali Doğu, Burak Ersen, Atakan Duran ve diğer misafirler tarafından kesildi.

Köy Muhtarı Hüseyin Güngör, Hizmet için var olduklarını, sahanın, gençleri at sporuna teşvik etmek amacıyla oluşturulduğunu söyledi. Güngör daha sonra sözü Tire’de Rahvan At sporuna yıllarca emek veren Rahvan At Spor Kulübü Başkanı Süleyman Övül’e verdi.

Süleyman Övül, Rahvan At sporunun geçmişten geleceğe geleneksel bir ata sporu olduğunu bu spor dalının gelenekselliğin devamını sağlamak ve sağlıklı nesiller yetişmek adına önem arz ettiğini vurguladı. Övül konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü;

“Rahvan At Yetiştirmek ve Binicilik Sporu, insanların birlik, beraberliğine paylaşımına sevgi ve saygınlığa, barışçıl katılıma destek veren bir spor dalıdır. At gibi canlı varlıkla yapılan bu spor fiziksel ve beyinsel rahatlık oluşturmaktadır. Bu sahamız ileride küçük, büyük her yaştan insanların spor yapabileceği bir sahadır. İnşallah önümüzdeki günlerde binicilik kursları oluşturulacağı hafta içi ve hafta sonları tüm halkımızın katılabileceği bir alan oluşturuldu.

Bu sahamız sadece Tire’mize değil, Ödemişli hemşerilerimiz içinde yakın bir sahadır. Onlara da antrenman için imkan oluşturduk. Ara ara dostluk yarışlarını gerçekleştireceğimiz sahamıza tüm halkımızı bekleriz. Geçmişte aramızdan ayrılan Rahvan Atçı büyüklerimizin ruhuna şad ederek Bu konuda emeğe geçen her kişiye teşekkür ederim.”

Editör: Haber Merkezi