Geçtiğimiz hafta Tire 1922 ile İzmirspor arasında oynanan Üçüncü Lig'e çıkış maçını Tire 1922 takımı penaltı atışları sonrasında 6-5 kazanmış ve üçüncü Lige merhaba demişti.


Fatih ŞAŞMAZ


Maçın tamamlanmasının ardından İzmirsporlu Yöneticiler Tire 1922'nin Fildişi Sahilli oyuncusu Aymar Kevin Yatroh'un oturma izninin 1 yıllık değil 3 aylık olduğunu iddia ederek Futbol Fedarasyonuna başvurarak maç'ın lehlerine çevrilmesini istemişlerdi.Bu itirazı değerlendiren TFF Amatör İşler Müdürlüğü bugün itirazı karara bağladı. TFF Amatör İşler Müdürlüğü itirazla ilgili olarak yaptığı açıklamada "İzmirspor'un itirazı üzerine yapılan incelemede Aymar Kevin Yatroh'un evraklarının eksiksiz olduğu, müsabakada oynamaya engel teşkil eden bir durumunun olmadığı bu yüzden maç'ın hakemlerinin de raporlarında belirttiği gibi maçın Tire 1922 lehine tescillenmesine karar verilmiştir."denildi.

SAHADA KAZANAMADILAR MASA BAŞINDA KAZANMAYA ÇALIŞIYORLAR.
İzmirspor'un itirazı sonrası Federasyon'un kararını vermesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Tire 1922 Kulüp Başkanı Metin Sarayköylü "Bizde her şey hukuka uygundur. İzmirspor'un yaptığı bu itirazı abesle iştigal olarak buluyorum. Maç'ı kazanmanın tek yeri sahalardır. Bence İzmirspor sahada kazanamadığı maçı masa başında kazanmaya çalıştı. İzmirspor yöneticilerinin yaptığı bu davranış beni ve camiamızı son derece üzmüştür.Kendilerini bu davranışlarından dolayı kınıyorum.Federasyon yetkilileri kendilerine en uygun ve gerçekçi cevabı vermiştir.Ben İzmirspor'a  Amatör Liglerde başarılar diliyorum."dedi.
Editör: Haber Merkezi