Bu sezon Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek olan iki İzmir ekibi Altay ve Altınordu, şimdiye kadar toplamda 11 oyuncuyu transfer ederek rakiplerine gözdağı verdi.

Altay’ın 7 yıl aranın ardından 1. Lig’e yükselmesiyle İzmir bir yıl aradan sonra bu ligde iki takımla temsil edilmeye hazırlanırken, Altınordu ve Altay transfer dönemine oldukça hızlı girdi. Son 2 sezonda averajla Play-Off’u kaçıran ve bu sezon bu hedefe ulaşmanın planlarını yapan Altınordu şu ana kadar kadrosuna 5 ismi dahil ederken, kendisine ligde kalıcı olma hedefi koyan Altay ise 6 isme siyah-beyazlı formayı giydirmeyi başardı.

Kulüp politikası gereğince kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmayan Altınordu; Sinan Osmanoğlu, Atakan Üner, Enes Sığırcı, David Deniz Kılınç ve son olarak gurbetçi santrfor Kemal Rüzgar’ı renklerine bağladı.

Altay’dan yabancı hamlesi

Kadrosuna 6 oyuncuyu katan Altay ise bu süreçte yabancı oyuncu transferine hız verdi. Bulgar stoper Ivanov’un yanı sıra Kappel, Pedro ve Paixao’yu renklerine bağlayan siyah-beyazlı takım, Metin Yüksel ile Yasin Palaz’ı da transfer etmeyi başardı.

İki İzmir takımı şimdiye kadar toplamda 11 oyuncuyla sözleşme imzalayarak transfer sezonuna oldukça hızlı bir giriş yapmayı başardı.
Kaynak: iha