Türkiye Futbol Federasyonu profesyonel liglerinin en alt basamağı olan 3. Lig’de yer alan üç gruptaki toplam 54 takım, 2. Lig’e çıkmak, bunu başaramayacaksa bile en azından bu ligde tutunabilmek adına kıyasıya mücadelesini sürdürmekte.

Kentimizin futboldaki temsilcisi Tire 1922’nin de içinde yer aldığı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig’inde üç grupta toplam 54 takım yer almakta. Her grupta 18’er takım, toplam 34 haftadan oluşan lig maratonu sonunda 2. Lige çıkma hedefine ulaşmaya, bunu başaramayacaksa bile en azından ligde tutunmayı amaçlamakta. 

GRUBUMUZUN BEYİ; DARICA GENÇLERBİRLİĞİ
Temsilcimizin içinde yer aldığı ve sezonun ilk yarısının sonu itibarı ile 5. sırada bulunduğu 1. Grup’ta; zirveyi elinde tutan takım 34 puanla Darıca Gençler Birliği. Play-off hattı içerisinde olan 2, 3, 4 ve 5. sıradaki takımlar ise; Tuzlaspor, Zonguldak Kömürspor, Çorum Belediyespor ve Tire 1922. Grupta düşmesi kesinleşen ilk takım, yani 18. sırada yer alacak takım sezon başından itibaren belli. Bozöyükspor’un ligin başlamasına kısa bir süre kala, ligden çekilmesi, grubumuzdan Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) düşecek ilk takım olmasını sağlamıştı. Grubumuzda BAL’ne düşecek olan diğer iki takımın yer alacağı 17 ve 16. sıralarında ise, ilk yarının sonu itibarıyla, yer alan takımlar; Tutap Şekerspor (11 puan) ve Gaziosmanpaşa (12 puan).


2. GRUP’TA LİDER; EYÜPSPOR
Üçüncü ligin bir diğer gurubu olan 2. Gurubun lideri; 38 puanla Eyüpspor. Üç grup içinde en açık farkla liderlik koltuğunda olan takım olan Eyüpspor, 5 puan farkla sezonun ilk yarısını lider tamamladı. Eyüp’ün ardından play-off hattı içinde olan zirvedeki takımlar ise; Denizli BŞB (33 puan), Sancaktepe Belediyespor (31 puan), Derince Spor A.Ş. (31 puan), Sivas Dört Eylül Belediyespor (30 puan) durumunda. Bu grupta düşme hattı olan, 18, 17 ve 16. sırada şuan için bulunan takımlar ise; Çankırıspor (6 puan), Çine Madranspor (11 puan), 68 Yeni Aksarayspor (12 puan) durumunda.


3. GRUP’TA LİDER; SAKARYASPOR
3. Ligin 3. Grubu’nda ise liderlik koltuğunu elinde bulunduran takım; 31 puanla Sakaryaspor A.Ş. Liderin altında sıralanan 2, 3, 4 ve 5. sıradaki play-off hattındaki takımlar ise; Anadolu Üsküdar 1908 Spor (29 puan), Beylerbeyspor (28 puan), Kahramanmaraş BŞB (28 puan), Ankara Demirspor (25 puan) takımlarıdır. Bu gruptaki düşme hattındaki takımlar ise; Kayseri Şekerspor (13 puan), Etimesgut Belediyespor  (16 puan),Van BŞB (17 puan).

Editör: Haber Merkezi