Ercan ÇELİK

Daha önce Gaziantepspor, Trabzonspor ve Altay’ın yanında milli takımda da görev almış eski futbolcu şimdinin teknik direktörü Hasan Özer, Tire 1922 – Turgutluspor karşılaşmasını izlemek üzere Tire’ye geldi.

Hasan Özer’in profesyonel futbol hayatına atılmasında büyük emeği olan Tireli Teknik Direktör Hüseyin Hancı, Hasan Özer’i Tire’de ağırladı. Hasan Özer ve beraberindeki Fotospor’dan Cevdet Ünvar, A Spor’dan Yetkin Etkin ve Radyo Spor’dan Selim Manav, Hüseyin Hancı ile yemek yediler.

Daha sonra maç için stadyuma geçen ekip, şeref tribününde Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in konuğu oldular.

HÜSEYİN HANCI KİMDİR?

1966 yılında Tire’de dünyaya gelen Hüseyin Hancı, TireSpor’un Genç Takımında başladığı futbol kariyerine TireSpor’da devam etti. 1980 yılında kazalar arası ligte gol kralı olan Hancı, daha sonra Tire’den Göztepe’ye transfer oldu. Bu esnada Dokuz Eylül Üniversitesi Beden Eğitim Bölümü’ndeki eğitimini de sürdüren Hüseyin Hancı, Göztepe’de yaklaşık 5 yıl futbol oynadı.

Vatani görevini yapmak üzere gittiği Siirt’te, Siirt Lisesi Futbol takımını Güneydoğu şampiyonu yapan başarılı teknik adam, askerliğinin ardından 3. Lig’te Nazilli Spor’da futbol oynadı ve Nazilli’yle şampiyonluğu yaşadı.

Daha sonra Almanya’ya giden Hüseyin Hancı, 24 yıl boyunca Almanya’daki çeşitli Türk futbol takımlarında antrenörlük yaptı. B lisansı, A lisansı ve 2004 yılında en üst lisans olan Teknik Direktörlük lisansını aldı.

Editör: Haber Merkezi