Ercan ÇELİK

Tire’ye bağlı Gökçen Beldesi bütünşehir yasasından sonra belde nitelini kaybetmiş, artık kırsal mahalle haline gelmişti. Geçmişten bu yana Gökçen’de “Gökçen Belediyespor” adı altında forma terleten gençler ise Gökçen Belediyesi kapanınca ortada kaldılar.

Daha önce belediye desteğiyle varlığını sürdüren kulüp, bir süre kendi imkanlarıyla turnuvalara katılmaya devam ettiyse de sonunda feshedilmek zorunda kaldı.

Şimdi ise yeniden küllerinden doğmaya çalışan kulübün yeni adı “Gökçen – Kahrat Gençlik Spor Kulübü”. Aslen Gökçenli olan ve İzmir’de amatör ve profesyonel takımlarda futbol oynadıktan sonra teknik direktör olan Mustafa Sayar yönetiminde çalışmalara başlayan Gökçenli gençler, sahanın zemininin uygun olmamasından dolayı sık sık sakatlık yaşıyor.

Konuyla ilgili HaberTire Gazetesi’ne konuşan Mustafa Sayar, “2009 yılından bu yana Gökçen Belediyespor’un başında hem yöneticilik, hem antrönörlük yaptım. Hem hocaları, hem abileri oldum. Gençlerimizi 13 yaşında ele aldık. O zamandan beri geliştirdik. Bazı farklı takımlara oyuncular gönderdik. Belediyemiz bütünşehir yaasasıyla kapandıktan sonra destek göremedik. Kendi imkanlarımızla devam etmeye çalıştık ama Gökçen Belediyespor malesef feshedilmek zorunda kaldı. Şimdi biz tekrar Gökçen – Kahrat Gençlik Spor Kulübü’nü kurduk.  Köyden bazı yönetici arkadaşlar bulduk.  Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuru yapacağız. Bu yıl 2. Amatöre yetişemediğimiz için U19’a katılıcağız ama sahamız yetersiz. Önceki yıllarda sahamızda çıktığımız maçlarda, hakemler maçlarımızı iptal etti. Zemin uygun olmadığı ve güvenli olmadığı için maçları oynayamadı. Köyümüzün gençleri kötür alışkanlara yönelmesin spor yapsın istiyoruz. Tek amacımız bu.  Tüm halkımızdan, kurumlarımızdan destek bekliyoruz.  Zemin düzeltilmesi, etrafta çevre düzenlemesi ve soyunma odalarımızın yeniden elden geçirilmesini istiyoruz. U19 turnuvası Mart ayında başlayacak. O zamana kadar sahamız iyileştirilmesi lazım.” Dedi.

Futbolu çok sevdiğini belirten Gökçenli gençler, kurumlardan ve yetkililerden destek bekliyorlar.

Editör: Haber Merkezi