Tire’de toplam 360 çocuk ve genç farklı kategorilerde koştu ve bu sportif faaliyetini Atatürk’e ithaf etti.
Atatürk'ün Ankara'ya gelişi nedeniyle tüm Türkiye'de on yıllardır düzenlenen ve geleneksel bir hal alan “27 Aralık Atatürk Kır Koşusu”, yurt çapında olduğu gibi ilçemiz Tire’de de bir kez daha gerçekleştirildi. 
Tire’deki ‘Atatürk Kır Koşusu’, 6 ayrı kategoride yapıldı. Yarışmaları takip eden protokol üyeleri arasında; Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Koca da yer aldı.
Yarış öncesi okullardan gelen koşu takımlarını oluşturan öğrenciler, beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde, onların kontrolünde sahada ısındı. Daha sonra yapılan planlama çerçevesinde, belirlenen koşu parkurlarına otobüslerle götürüldüler. 
Düzenlenen yarışa Tire PTT’de çalışan 2 posta dağıtıcısı da katıldı ve posta dağıtıcılarından Yunus Emre Ediz ‘Büyükler’ kategorisinde 3. olurken, Serdar Elde ‘Masterler’ kategorisinde 4. oldu.

KATEGORİLERİNDE DERECE YAPAN KOŞUCULAR VE TAKIMLAR ŞÖYLE:
800 METRE  “KÜÇÜK KIZLAR”  KATEGORİSİNDE;  1. Kireli Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulundan Canan soylu, 2. Büyükkale Mediha İçel Ortaokulu’ndan Canan Olgun, 3. Cumhuriyet Ortokulu’ndan Sudenaz Demir oldu.
1000 METRE  “KÜÇÜK ERKEKLER”  KATEGORİSİNDE;  1. Fatih Orta Okulu’ndan İzzet Efe Otar, 2. Kurtuluş Ortaokulu’ndan Kaan Yakan, 3. Oluşum Koleji Orta Okulu’ndan Tuna Demircan oldu.
1200 METRE “YILDIZ KIZLAR” KATEGORİSİNDE;   1. Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu’ndan Berna Soylu, 2. Kurtuluş Orta Okulu’ndan Hazal İçeri, 3. Fatih Orta Okulu’ndan Sude Göktaş oldu.
1500 METRE  “YILDIZ ERKEKLER”  KATEGORİSİNDE;   1. Büyükkale Mediha İçel Ortaokulu’ndan Cemil Ünal, 2. Şehit Burhan Aktürk Ortaokulu’ndan Ali Bozkurt, 3. Kurtuluş Orta Okulu’ndan Mehmet Emre Aslan oldu.
Bu kategoride takım 1.’liği Fatih Orta Okulu, takım 2.’liği Kurtuluş Orta Okulu, takım 3.’lüğü ise Cumhuriyet Orta Okulu oldu.
2000 METRE  “GENÇ KIZLAR”  KATEGORİSİNDE;   1. Sosyal Bilimler Lisesi’nden Esra Menekşe, 2. Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nden Ceylin Koca, 3. Ersan Kirazoğlu Lisesi’nden Nursema Suna  oldu.
Bu kategori de ise takım 1.’liğini Ersan Kirazoğlu Lisesi, 2.’liğini Tire Kutsan Anadolu Lisesi, 3.’lüğünü ise Tire Mesleki ve Teknik Lisesi aldı.
2000 METRE  “GENÇ ERKEKLER”  KATEGORİSİNDE;   1. Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nden Mustafa Yıldırım, 2. Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nden Doğukan Badak, 3. Kutsan Anadolu Lisesi’nden Serkan Özcanlı aldı.
Bu dalda takımlar kategorisinde ise; 1. Tire Kutsan Anadolu Lisesi, 2. Gökçen Anadolu Lisesi, 3. ise BAÇ Fen Lisesi oldu.
3000 METRE  “BÜYÜKLER”  KATEGORİSİNDE;  18-27 yaş aralığındaki yetişkin gençlerin katıldığı ‘Büyükler’ kategorisinde 1.’liği Ünsal Ergin aldı.
3000 METRE  “MASTERLER”  KATEGORİSİNDE;   28 yaş ve üstü genç-orta yaş yetişkinlerin yarıştığı ‘Masterler’ kategorisinde ise 1.’liği Eray Gürel kazandı.


 

Editör: Haber Merkezi