Sezon başından bu yana gerek fikstür sebebiyle gerekse hakemlerin tutumuyla beklenen sıçramayı yapamayan Tire 1922, bu hafta deplasmanda Darıcaspor’a konuk oluyor. Darıca deplasmanı öncesi HaberTire Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulunan Onursal Başkan Tayfur Çiçek, birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Tire1922 Spor Kulübünün üzerinde bir takım oyunlar oynanmak istendiğine dikkat çeken Çiçek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Özellikle kendi sahamızda birkaç şanssız sonuç aldık. Bunu hiçbir zaman mazeret olarak öne sürmedik ama bir hakem sıkıntısı olduğu apaçık ortadadır. Özellikle ilk maçta Erzincan’a attığımız nizami golü orta hakemin kabul etmesi, yan hakemin iptal etmesi iyi bir hareket değildi. Orada 2 puanımız yok oldu. Daha sonra Ordu deplasmanında 3 defa öne geçmemize rağmen 3-2 biz öndeyken hakem 5 dakika maçı uzattı. Uzatma bitti 8. Dakikada Ordu golü attı ve hakem gol ile beraber maçı bitirdi. Golden sonra santra bile yaptırmadılar bize. 2 puanımız da orada gitti. Etti 4 puan. Bugün hanemizde 4 puanımız daha olsaydı 13 puandaydık.

‘FİKSTÜR SONA DOĞRU KOLAYLAŞACAK’

Gurubumuzda en az 10 tane Playy-Off ya da şampiyonluğa oynayan takım var. Bunun yanı sıra Kırıkhan gibi, Kayseri Erciyes gibi, Trabzon gibi vasat takımlar da var. Biz bunların hiçbiriyle oynamamıştık. Fikstür gereği diğer takımlar üçüyle de oynadı. Yani 6 puan oradan fark yaptılar. Biz ilk olarak 10 iddialı takım içerisinden Velimeşe, Ordu, Erzincan, Ankara Demirspor gibi takımlarla oynadık. Bunlar kolay takımlar değildi. Bizim fikstür sonlara doğru kolaylaşacak.

‘9 MAÇTIR YENİLMİYORUZ’

Bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum. Bu takım 9 maçtır yenilmiyor. Evet, galip gelemiyor ama yenilmiyor da. Kupa maçlarını da işin içine kattığınız zaman 2 maç kupada kazandık 7 maç da ligde oynadık toplam 9 maç eder. Bu takım 9 maçtır yenilmiyor. Yanlış hatırlamıyorsam 8 tane hazırlık maçı yaptık orada da bir mağlubiyet almıştık. . Biz bu sene gerçekten çok iyi bir takım kurduk. Kriterleri bize uygun olan geçen senenin iyi oyuncuları alıkoyduk. Masraftan kaçınmadık.

‘KULÜBÜMÜZÜN ÜSTÜNE OYUNLAR OYNANIYOR’

Bugün aldığımız sonuçlar için bir de hakemler anormal kart gösterme meselesi var. Mesela Velimeşe maçı deplasmanda 2-2 bitti ama 3 tane stoperimiz kırmızı kart gördü. Stoperlerimizin birine 4 maç diğerine ise 5 maç ceza verdiler. Federasyon indirim de vermedi. Hal böyle olunca Tire’de oynanan Pazarspor maçına stopersiz çıkmak zorunda kaldık. Yani kulübümüzün üstüne bir takım oyunlar oynanmak isteniyor. İnşallah herkes aklını başına toplar vicdanıyla hareket eder. Çünkü bizim için artık Tire 1922 heves değildir.

‘ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ’

Büyükşehir Belediyesiyle birlikte 60 Milyonluk stat yapıyoruz.  Stadımızın tamamlanmasına iki ay kaldı. Diğer takımlar başka işlerle uğraşırken biz aynı zamanda tesis yaptık. Bununa birlikte altyapılara girdik. Bu sene Tire1922’den ayrı 5 takımımızın her hafta maçı var. Ve inşallah buradan çıkacak yeni yıldızlarla ileride Tire1922’nin kadrosu tamamen kendi altyapılarımızdan gelen oyuncularla şekillenecek. Şu anda da zaten takımın bünyesinde 18-19 yaş gurubunda 6 oyuncunun profesyonel olduğu görülüyor. Bu oyuncular her hafta birer birer ortaya çıkıyor. Tire1922 doğru yoldadır. Ben buna inanıyorum. İç sahalarda aldığımız 3 beraberliği, dış sahalarda alınacak iki tane sürpriz sayılmayacak galibiyetlerle telafi edeceğimize inanıyorum.

‘BİRAZ SABIRLI OLSUNLAR’

Seyircilerimiz biraz sabırlı olsunlar. Artık gerçek bir taraftar olsunlar. Yani çekirdek paketiyle maç seyreden izleyiciler olmasınlar. Taraftar olsunlar, takımlarını alkışlasınlar. Oyuncularımız da insan nihayetinde. Tribünlerden giden en ufak lafı duyuyorlar. Haddini bilmeyen birkaç alkollü seyirci oyuncularımıza hakaretler ediyor. Bunlar çok ayıp şeyler. Oyuncularımız bizim çocuklarımızdır. Onlar bizi temsil ediyorlar. Onları her platformda desteklemeliyiz.

Editör: Haber Merkezi