Uzun yıllar Fenerbahçe ve Trabzonspor’da top koşturan unutulmaz milli futbolcu İskender Eroğlu, Tire 1922’yi şampiyon yaparak, parlak kariyerine yeni başarılar eklemek istiyor



İzmir futbolunu yakından tanıdığını ve başarılar için yeni projeleri olduğunu belirten kurt hoca “ilerleyen yıllardaki hedefim milli takım hocalığı. İdolüm ise Fatih Terim” dedi.

 

90’lı yıllarda Türk futboluna damgasını vuran İskender Eroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe ve Trabzonspor’daki başarılarıyla futbol severlerin hafızalarında unutulmazlar arasında yer alan milli futbolcu İskender Eroğlu, şimdilerde başında bulunduğu Tire 1922 ile yeni başarılara yelken açmak istiyor. 1969 Trabzon doğumlu, evli ve bir çocuk babası Eroğlu, futbolculuk hayatında Fenerahçe ve Üsküdar Anadolu takımlarıyla yaşadığı şampiyonlukların, teknik direktörlük hayatında Yeşil Yalıspor ve Tire 1922 ile devam ettiğini, sırada ise Tire 1922 ile yeni hedefleri olduğunu ifade ediyor. Tire 1922’yi geçen sezon mücadele ettiği BAL liginden, 23 yıl aradan sonra şampiyon yaparak, 3. Lig’e taşıyan kurt hoca, parlak kariyerine yeni başarılar eklemek istiyor. Her fırsatta idolünün Fatih Terim olduğunu söyleyen Eroğlu, “bir gün mutlaka milli takımın başına geçmek istiyorum” diyor.

Futbolu 2000 yılında Çin’de bıraktıktan sonra neler yaptınız?

-Uzun süre futboldan ayrı kaldım. Fenerbahçe alt yapısında başladığım futbol hayatımı Çin’in 1. Lig ekiplerinden  Şanzen’de noktaladım. Hiçbir şekilde teknik direktörlük yapmak gibi bir niyetim yoktu. 2005 yılında Trabzon amatör ligi takımlarından Yeşil Yalıspor’dan teklif aldım. Başarılı bir sezonun ardından takımı 3. Lig’de çıkardım. Ardından Trabzon spor altyapısında 6 yıl görev yaptım. Önceki sezon BAL liginde mücadele eden Tire 1922’den teklif alınca hiç düşünmeden kabul ettim. Tire’de yüksek bir futbol potansiyelinin olduğunu fark ettim. İlk yılında takımı şampiyon yaparak, 3 Lig’e taşıdım. Şampiyonlukta, aynı zamanda kulübün onursal başkanı olan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, gece gündüz yanımızda olan kulübün 1. ve 2. başkanları Metin ve Mutlu Sarayköylü ile yöneticilerimizin emeği çok büyük. Sporun içinden gelen ve bize her konuda maddi, manevi destek veren Tayfur Çiçek gibi bir başkanla çalıştığım için çok şanslıyım. Ailem ve ben Tire’de olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlk yarı karnenizi değerlendirir misiniz?

-Sezona başlarken hedefimizi şampiyonluk olarak belirledik. İyi bir kadro kurduk. Genelde amatör liglerden profesyonelliğe adım atan takımlar ilk sezonlarında ligde kalmak için mücadele eder. Biz ise “şampiyon olacağız” dedik. Lige fırtına gibi girdik. İlk dört haftayı lider olarak geçtik. Ardından yaşanan ağır sakatlıklar nedeniyle toplam 6 as futbolcumuzdan 2 buçuk ay gibi uzun bir süre yararlanamadık. Sakatlar iyileşip, takıma dönünce yeniden çıkış yakaladık. Son hafta deplasmanda 5-1’lik Tutap Şekerspor karşılaşması ile ligi play- off gurubu içinde yer alarak, 5. sırada tamamladık.

İkinci yarıdan beklentileriniz neler?

Toplam 4 futbolcumuzla yollarımızı ayırdık. Devre arası yeni takviyeler yapacağız. Başta Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek, yöneticiler ve Tireli iş adamları bizlere inanılmaz destek veriyor. Ekonomik zorluklar yaşamıyoruz. Futbolcularımızın alacakları günü gününe ödeniyor. İlk yarı sonunda toplam 32 golle grubun en golcü takımıyız. Oyun felsefesi olarak, defansif değil, her alanda baskılı yapabilen, ofansif bir takım yarattığımıza inanıyorum. Oyunculuk hayatımda da rakibe pres yapmayı seven bir futbolcuydum. Hatta, kulakları çınlasın Yılmaz Vural hocamız her seferinde “Keşke, İskender gibi 11 futbolcum daha olsa” derdi. Seyir zevki yüksek, mücadeleci futbol tarzını seviyorum. İkinci yarı evimizde 10, deplasmanda ise 7 karşılaşmaya çıkacağız. Önemli bir fikstür avantajına sahibiz. Şampiyon olmak istiyorsak, özellikle evimizde oynayacağımız karşılaşmalarda seyircimizin güçlü desteğine ihtiyacımız var.

Tire’de alt yapı ve tesisler yeterli mi?

-Belediye Başkanımız ilçede yeni bir stadın yapılması için gece gündüz çalışıyor. Çok şanslı olduğunu düşündüğüm Tireli futbolseverler çok yakında 12 bin 500 kişilik yeni bir stada kavuşacak. Bence, Tayfur Çiçek gibi bir başkan iş başında olmasaydı, Tireliler 3. Lig’i ancak rüyasında görürdü. Teknik ekibimde yer alan ve uyum içinde çalıştığımız, Serdar Sabuncu ve Mücahit Dönmez hocalarım ile birlikte bir yandan alt yapıyı güçlendirmek bir yandan da başarılarımızı pekiştirmek istiyoruz. Eskiden olduğu gibi Tire’den başarılı futbolcuların çıkması için çaba harcayacağız. Bu konuda planlama yapmak için zamana ihtiyacımız var.

Kariyer planlarınız neler?

-Kısa vadede Tire 1922’yi 3. Lig’de şampiyon yapmak istiyoruz. Orta vadede, ilçede yeni stat ve altyapı planlamalarıyla birlikte başarıların devamını sağlamayı arzuluyoruz. Uzun vadede ise Tire 1922’yi, 2.Lig’de de şampiyonluğa taşıyarak, PTT 1. Ligi’ne çıkarmayı hedefliyoruz. Tire 1922’nin kısa sürede elde etiği başarılar gerçekten göz kamaştırıcı. Küçük Menderes bölgesinde, nüfus sayısı bizden fazla olan birçok ilçede 3. Lig takımı yok. İlerleyen dönemlerde ise milli takımda teknik direktörlük yapmayı hedefliyorum. Bir gün bu hedefime ulaşacağıma eminim. İdolüm ise kesinlikle Fatih Terim’dir.

İzmir futbolu hakkında ne düşünüyorsunuz?

-İzmir gibi Türkiye’nin 3. büyük kentinde Süper Lig’de bir takım olmaması çok düşündürücü. İzmir futbolunun gelişmesi için yeni öneriler ile birlikte yenilikçi projelere sahibim. Eğer bir gün İzmir’de teknik direktör olarak görev yaparsam, sahip olduğum hırs ve azimle çok şeyler başaracağıma inanıyorum. İzmir’deki geniş futbol potansiyeli akılcı politikalarla harekete geçirilmeli.

Kariyeriniz gerçekten göz kamaştırıcı. Futbolculuk günlerinizi özlüyor musunuz?

-Fenerbahçe ve Trabzonspor’da futbol oynamak gerçekten çok güzel bir duygu. Ancak, Rizespor, Konyaspor, Üsküdar Anadolu, Antalyaspr’da oynadığım yıllarda da güzel anılarım oldu. Fenerbahçe ve Üsküdar Anadolu ile lig şampiyonlukları yaşadım. 14 yıllık futbol hayatımı ise 33 yaşında Çin’de noktaladım. A Milli Takım’da gururla görev yaptım. Defans oyuncusu olarak 55’i aşkın gol attım. 1996-97 sezonunda Trabzonspor’da oynarken Kocaelispor’a attığım gol, Futbol federasyonu tarafından yılın golü seçildi. O zamanlar, bana son model bir otomobil hediye etmişlerdi. Bu kariyer kolay kolay hiçbir futbolcuya nasip olmaz. Geriye dönüp baktığımda pişmanlık yaşamadım. Şimdi tüm enerjimi Tire 1922’nin başarısı için harcıyorum.

Editör: Haber Merkezi