Öğretmen, veteriner, muhasebeci, asker, esnaf, hemşire gibi bir çok meslekten insanın bisiklet sporu etrafında bir araya gelmesiyle oluşan Tire Bisiklet Topluluğu, daha 6 aylık bir grup olmasına rağmen her geçen gün üye sayısını arttırıyor. Her haftasonu çevre ilçe ve arazi rotalarına günübirlik turların yanında haftaiçi de nispeten kısa gece turları düzenleyen topluluğun amacı Tire'de bisiklet severlerin bir araya gelmesi ve ortak hareket ederek bisikletli yaşam için çalışan etkin bir topluluk olmak.

7'den 70'e her yaştan insana açık olan topluluğa katılmak için gereken tek şart bisikleti ve bisikletli yaşamı sevmek. Birçok bisiklet grubuna göre kadın bisikletçilerin çok olduğu toplulukta tam bir arkadaşlık ve paylaşım ortamı hakim.

Pazar günü çevre ilçelerden gelen bisikletçilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Tire'nin yerel lezzetleri tadıldı ve büyük bir kortejle şehir içi turu yapıldı. 100'ü aşkın bisikletlinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik sorunsuz bir şekilde sonlandırıldı.

Katılımcı topluluklar;
- Tire Bisiklet Topluluğu 
- Efes Bisiklet Topluluğu 
- Söke Bisiklet ve Triatlon 
- Gaziemir Aktif Pedal 
- Extrem Yol Grubu 
- Torbalı Bisiklet Grubu 
- Bayındır Yol Grubu 
- İki Teker Bir Yer 
- Perşembe Akşamı Bisikletçileri 
- İzmir Bisiklet Derneği 
- Selçuk Bisiklet Topluluğu









Editör: Haber Merkezi