Ercan ÇELİK

 

Görme engelli olmasına rağmen tandem adı verilen teknik ile, aynı bisiklet üzerinde iki kişinin pedal çevirmesine imkan veren bir sistem sayesinde bisiklete biniyor. Eş Pedallar, adı altında özellikle görme engellilerin bisiklet ile spor yapması ve özgüven kazanmasıyla amacıyla faaliyet gösteren oluşumun üyesi olan Aysel Ateş ve görme engelli Songül Parlak, aynı bisiklet üzerinde şenlik için Tire’ye geldiler. Tire’de büyük ilgi ile karşılaşan ikili, bisikletin engel tanımadığını ortaya koydular.

 

BİSİKLET ENGEL TANIMIYOR

Tire Bisiklet Şenliği için İzmir’den Tire’ye bisikletle gelen görme engelli Songül Parlak, bisikletçiler tarafından büyük ilgi gördü. “Eş Pedallar” bisiklet topluluğunun üyesi olan Aysel Ateş’in pilotluk, görme engelli Songül Parlak’ın da ko-pilotluk ettiği sürüşle, İzmir’den Tire’ye aynı bisiklet ile geldiler. Tire’de büyük ilgi gören ikili, bisikletin engel tanımadığını da ortaya koymuş oldular.

 

TANDEM SÜRÜŞ, ENGELLERİ KALDIRIYOR

Görme engelli olan Songül Parlak, HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Görme engellilerin sosyalleşmesi ve spor yapması amacıyla bisikletle tandem sürüşü hayata geçirdik. Görme engelli insanlara bu şekilde ulaşıp, onların dışarı çıkmasını sosyalleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. Onlar da bu duyguyu yaşasınlar istiyoruz. Bu gibi sportif aktiviteler, kendini önemsemeyi ve özgüveni de beraberinde getirir. Bu anlamda bizlere çok olumlu katkısı var. Tandem sürüş sadece engelliler için değil aileler için de çok eğlenceli ve güzel birşeydir. Sevgililer, eşler, kardeşler bu sayede birlikte bisiklet kullanmanın zevkine varabilirler.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi