Geçen sezon basketbol salonlarında, iki ayrı kategoride birden ilçemizi temsil eden Tire Bilgi Koleji Kulübü, bu yıl sadece alt yapıda mücadele etme kararı aldı. Basketbolda geleceğe yatırım yapma ve geleceğin basketbolcularını çıkarma amacındaki okul kulübü bu sezon, İzmir Küçük Erkekler Ligi’ne takım çıkaracak. 

Sportif faaliyetlerine son yıllarda daha çok yer veren Tire Bilgi Koleji, geçen yıl yeniden işletmeye başlatarak aktif hale getirdiği okul bünyesindeki zaten var olan spor kulübü ile bu alanda daha büyük bir ivme kazanmıştı.
Birkaç branşta sportif faaliyetlere, kulüp çatısı altında başlayan okul yönetimi, özellikle basketbola özel bir önem vermiş ve Tire Belediyespor’un deneyimli basketbol koçu Mustafa Helalpara’yı saflarına katarak bunu göstermişti. Geçen sezon basketbolda iki farklı kategoride de takım çıkaran ve mücadele veren Bilgi Koleji, bu sezon sadece alt yapıda, Küçük Erkekler kategorisinde lig mücadelesi içinde yer alma kararı aldı.

Basketbolda alt yapının çok önemli olduğunu düşünen okul yönetimi ve kulüp yönetimi, bu anlamda önceliği alt yapıya ve buradan yıldız oyuncu yetiştirmeye vereceklerini belirtti. 2001 ve 2002 doğumlu 7 ve 8. sınıf öğrencisi olan erkek oyunculardan oluşan Küçük Erkekler Takımı oluşturan Bilgi Koleji Spor Kulübü, bu takımla ‘İzmir Küçük Erkekler Alt Ligi’nde mücadele edecek.

1 Kasım tarihinde başlayacak olan ligin grup kuraları belli oldu. Tüm müsabakaların İzmir il merkezinde oynanacağı Küçük Erkekler Basketbol Ligi’nde, toplam 6 grup yer alacak. Dört grubun 10, iki grubun ise 9 takımdan oluştuğu ligde toplam takım sayısı; 58 olacak. Müsabakalar, ‘tek maç lig usulü’ şeklinde yapılacak. Grup karşılaşmaları sonunda grubunda en yüksek puanı toplayıp ilk 5 sıralaması içinde yer alan takımlar, bir üst tura yükselecek.

Kulüp bünyesindeki tüm alt yapı gruplarında toplam 50 öğrenci olduğunu, bunun 40’nın kendi okullarında öğrenci olduğunu açıklayan koç Mustafa Helalpara, bu sene kurdukları Küçük Erkekler takımının 12-13 yaşı öğrencilerinden oluştuğunu belirtti.
Amaçlarının Tireli çocuklara ve gençlere basketbolu sevdirmek, onları gelecekte iyi birer basketbolcu veya basketbol sever yapmak olduğunu söyleyen Helalpara, Bilgi Koleji’nin bu konuda çok büyük çaba içinde olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi