Çok sayıda tiyatro, dizi film ve sinema filminde rol alan karakter oyuncusu Hacı Ali Konuk, şuan halen devam etmekte olan yurdun dört bir yanında büyük ilgi gören Seksenler dizinin değişmez karakterlerinden biri haline gelen Bekçi Bekir ile özdeşleşmiş bir isim.
Kendisini Tire Dört Eylül Stadyumu’nda gören çok sayıda hayranı buldukları fırsatları iyi değerlendirip kendisi tanışıp, hatıra fotoğrafı çektirdiler. Sempatik sanatçı, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen hiç kimseyi kırmayarak tevazu sahip olduğunu da göstermiş oldu.

HACI ALİ KONUK ‘BEKÇİ BEKİR’ KİMDİR ?
TRT1’de yayımlanan ‘Seksenler Dizisi’nde “Bekçi Bekir” rolüyle tüm Türkiye’de gönüllere taht kuran Hacı Ali Konuk, Erzurum’un da sanatta gururu oldu. 1969 yılında Erzurum’da doğan, Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve Levent Kırca Tiyatrosu’nda sanat hayatına başlayan sanatçı, ‘Seksenler Dizisi’nde Erzurum’un da tanıtımını yapıyor. Lor dolmasından cağ kebaba, çor tuti pancarından kadayıf dolmasına kadar tüm Erzurum mutfağını, Palandöken’den Erzurum Yaylalarına kadar Erzurum’un doğa zenginliğini diziye taşıyan Konuk’la Erzurum gurur duyuyor.
BAŞARILI SANAT GEÇMİŞİ
Çiçek Taksi, Tatlı Hayat, Sırlar Dünyası Sır Kapısı, Kampüsistan, Kurşun Yarası, Parmak izi, Beşinci Boyut Şifre, Arka Sokaklar, Cemile, Meçhule Gidenler dizileri ile Şeytan Bunun Neresinde, Bir Avuç Huzur sinema filmlerinde oynayan ve yüksek performansıyla ülke çapında büyük beğeni toplayan Erzurumlu sanatçı Hacı Ali Konuk, yapımcılığını MinT’in üstlendiği ‘Seksenler Dizisi’ndeki rolüyle Erzurumlu tv seyircilerini salı günleri tv başına kilitliyor. Erzurum Yaylaları ve köyleri, Erzurum mutfağı ile dadaşlık duruşuyla ilgili motifleri oyuna taşıyan Hacı Ali Konuk, Erzurum’un adeta sanat simgesi ve markası oldu.
O TÜRKİYE'NİN BEKÇİ BEKİR’İ
Dadaş sanatçı Hacı Ali Konuk Bekçi Bekir rolünde, politik gençlerin korkulu rüyası… Mahallenin buluttan nem kapan bekçisi… Gözüne şüpheli görünen her hareketin peşine takılıp, hesabını soruyor. Mahallede kavga, dövüş olmasına asla izin vermiyor, siyaseti mahalleden mümkün oldukça uzak tutmaya çalışıyor. Yüksek oyunculuk performansının yanı sıra, hareketleri, duruşu ve konuşmalarıyla oyuna pozitif enerji taşıyan Konuk, geniş kitlelere ulaşan dizinin başarısında da önemli rol oynuyor.

Editör: Haber Merkezi