İzmir 1. Amatör Lig’inde Tirespor ve Tire Belediyespor’un da bulunduğu grubu yenilgisiz şekilde bitirerek lider tamamlayan Bayındırspor, ‘play-off’ final maçında karşılaştığı Deniz FK takımını ‘3-0’lık net bir skorla geçerek yılların hayalini gerçekleştirdi ve Süper Amatör Lig’ine yükseldi.

 

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

 

Tirespor ve Tire Belediyespor’un yer aldığı İzmir 1. Amatör Küme Ligi 10. Grubu yenilgisiz şampiyon olarak tamamladıktan sonra grup ikincisi Selçuk Belediyespor ile birlikte ‘play-off’lara kalan Bayındırspor, bu karşılaşmaları da başarı ile geçerek yıllardır hayalin kurduğu ‘            Süper Amatör Ligi’ne yükselmeyi başardı.

 

 

‘Play-off’  müsabakalarının ilkinde Bayraklıspor ile zor bir karşılaşma yapan ve 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleden ‘2-0’ galip ayrılmayı beceren Bayındırspor, ‘play-off’ ikinci turu olan final turuna yükseldi. Bayındırspor bu turu başarı ile geçerken, grubun bir diğer temsilcisi Selçuk Belediyespor, ‘play-off’ ilk turunda karşılaştığı İzmir Diyanet takımına çok farklı bir şekilde ‘9-0’ yenilerek elendi.

 

 

BAYINDIR YILLARIN HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİ

‘Play-off’ ikinci turunda Deniz FK takımı ile eşleşen Bayındırspor, süper amatör kümeye çıkacak ekibin belirleneceği eleme turundan da, ‘3-0’ gibi rahat bir skorla galip ayrıldı. Önceki gün oynana karşılaşmadan galip ayrılarak yıllardır hayal ettiği ‘Süper Amatör Lig’ hayali yerine getiren Bayındırspor’un bu başarısı şehirdeki futbolseverler arasında bayram havası yaşattı.

 

 

Deniz FK karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Bayındırspor; Ahmet Hamdi, Mehmet ve Ahmet’in golleriyle rakibini saf dışı etti ve amacına ulaştı. Oynanan diğer final karşılaşmaları sonrasında, başarı göstererek  ‘Süper Amatör’e yükselen diğer takımlar ise; İZAKS Gaziemirspor, Güzeltepespor, Özçamdibispor ve Seferihisarspor.

Editör: Haber Merkezi