Tire 1922’nin kendi evinde oynadığı son karşılaşmada bir taraftar karşı takım antrenörüne şişe fırlatmış ve yaralamıştı. Bununla birlikte tribünlerde bulunan bazı taraftarlar da ağza alınmayacak küfürler ve hakaretlerde bulunmuştu. Bu olumsuzluklar nedeniyle Tire 1922’ye bir maç seyircisiz oynama cezası verildi. Verilen cezayı değerlendiren Tire 1922 Onursal Başkanı Tayfur Çiçek kendini bilmez bazı taraftarlara ateş püskürdü. Verilen cezadan ders çıkarılması gerektiğini söyleyen Çiçek, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bu sezon ilk defa federasyondan seyircisiz oynama cezası aldık. Şimdi bu kararın aklıselim insanlarca enine boyuna düşünülüp dersler çıkarılması lazım. Bakın bu takıma ceza değildir. Bu seyirciye verilen bir cezadır. Bu takım son 5 deplasmanı kazandı. Kazandığımız takımların hepsi önemli takımlar.

Şimdi bu takım dışarıda bu kadar kolay kazanabiliyor, mücadele edebiliyor da kendi evimizde neden zorlanıyoruz berabere kalıyor ya da puan kaybediyoruz? Biraz gerçekçi olmamız lazım. Puan cetveline baktığınızda son maça kadar sadece iki mağlubiyetimiz vardı. Başka iki mağlubiyeti olan takım var mıydı? Hiçbir gurupta iki mağlubiyetli takım yok. Tire 1922 en az mağlup olan takımdır. İçerde berabere kalıyoruz 1 puan alıyoruz, deplasmanda kazanıyoruz. İki maçta ortalama iki puan yapar. Bu puanlar takımı şampiyon yapar. Bizim gurup çok zorlu bir gurup. 12. Takım trilyonluk transferler yapıp şampiyonluğa oynuyor.

Biz daracık bütçemizle bu takımlarla mücadele ediyoruz. Ben yürekten inanıyorum ki Tire 1922 en azından Play-Off’a kalacaktır ve başarılı olacaktır. Takımımız bir üst lige çıkacak ama seyircimiz hala daha BAL Ligi’nde. Birkaç kendini bilmez seyirci daha maç başlamadan küfür etmeye başlıyor. Bununla ilgili kanun var. Bu bazı kendini bilmez seyircilerin kameralar aracılığıyla tespit edilip haklarında gerekli cezai işlem uygulanması gerekir. Hepimiz ailelerimizce çocuklarımızla geliyoruz. Ama bu tür küfür ve hakaretler hiç hoş olmuyor. Bu Tire’ye hiç yakışmıyor.

Oyuncularımızın da aileleri var. Onların eşleri ve çocukları da maçları izliyor. Oradan adamın biri kalkıyor kendi sporcumuza ağıza alınmayacak küfürler ediyor. Senin buna hakkın var mı? Bilet aldın diye küfür etme şansın var mı? Bunu yaparak hem motivasyonu düşürüyorlar hem de takıma zarar veriyorlar.  Bakın mesela önümüzdeki günlerde liderle oynayacağız ama seyircisiz oynayacağız. Yani Tireliler lideri izleyemeyecek Bundan daha büyük bir ceza olur mu? Sırf birkaç tane kendini bilmezin yaptığı laf yüzünden hem Tireliler, hem de takımımız cezalandırıldı.  Maalesef biz Tire seyircisini eğitemedik.

Ben çok iyi hatırlıyorum 1973 yılında Tirespor’un maçları için İzmir’den para ile amigo getiriyorlardı. Gelen amigo para ile bizim Tire taraftarına slogan attırıyordu. Biz iki alkış tutmasını, takım desteklemesini bilmiyoruz. Böyle maç izlenmez.

Bu durumdan hakemler de etkileniyor. Bu yüzden Tire’ye soğuk yaklaşıyorlar. Bazı ikili pozisyonlarda inisiyatif kullanarak çalacağı düdükleri bizim aleyhimize çalıyorlar. Bu küçük bir örnek sadece. Derhal kendimize çeki düzen vermeli normal insanlar gibi takı desteklemeyi öğrenmeliyiz”

GÖZTEPE İLE RESMİ BİR GÖRÜŞME YOK

Basın mensupları ile yaptığı toplantıda Göztepe’nin Tire’deki yeni stadı kullanıp kullanmayacağı konusuna da değinen Başkan Çiçek, Göztepe Spor Kulübü’nden henüz resmi bir talep gelmediğini belirtti. Resmi talep gelmesi durumunda Göztepe’ye kapılarının seve seve açık olduğunu ifade eden Çiçek, diğer İzmir takımlarının da Tire’deki yeni stadı kullanabileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi