Atatürk'ün Ankara'ya gelişi nedeniyle her yıl geleneksel olarak tüm Türkiye'de düzenlenen 27 Aralık Kır Koşusu dün Tire’de  de gerçekleştirildi.

Tire Belediye Basın

6 ayrı kategoride öğrenciler Atatürk için koştu.Protokolde ise Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler ,İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ömüray Bozkurt,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Koyuncu,Tire Belediyesi Spor Müdürü Metin Sarayköylü ,Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.


800 metrelik mesafede düzenlenen küçük kızlar kategoresinde ise Dört Eylül İlköğretim Okulu’ndan Nilayda Nur Yalçın Birinci, Kireli Köyü Ahmet Taner Kışlalı İlköğretim Okulu’ndan Hilal Uysal İkinci, Kurtuluş İlköğretim Okulu ‘ndan  Gülperi Koçuk Üçüncü oldu.
1000 metrelik mesafede düzenlenen küçük erkekler kategorisinde ise Fatih İlköğretim Okulu’ndan Samet Gözek Birinci ,DörtEylül İlköğretim Okulu’ndan İbrahim Akyurt İkinci,Atatürk İlköğretim Okulu’ndan ise Şiyar Daştan Üçüncü oldu.
1200 metrelik mesafede düzenlenen yıldız kızlar kategorisinde ise DörtEylül İlköğretim Okulu’ndan Sıla Küçükbıyık Birinciliği Hatice Batı ise İkinciliği paylaştı.Üçüncülüğü ise Kireli Köyü  Ahmet Taner Kışlalı İlköğretim Okulu’ndan Selen Soylu oldu.Bu kategoride Takım Birinciliği Dört Eylül İlköğretim Okulu,Takım İkinciliği Kireli Köyü Ahmet Taner Kışlalı İlköğretim Okulu,Üçüncülüğü ise Atatürk İlköğretim Okulu oldu.
1500 metrelik mesafede düzenlenen yıldız erkekler kategorisinde ise Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Hüsnü Ilıcıkaya Birinci ,Fatih İlköğretim Okulu’ndan Doğukan Özkara İkinci olurken üçüncülüğü ise DörtEylül İlköğretim Okulu’ndan Talipcan Toraoğlu oldu.Bu kategoride ise Takım Birinciliği Kireli Köyü  Ahmet Taner Kışlalı İlköğretim Okulu kazanırken İkinciliği ise Dört Eylül İlköğretim Okulu ve Üçüncülüğü ise Kurtuluş İlköğretim Okulu ödül almaya hak kazandı.
2000 metrelik mesafede düzenlenen genç kızlar kategorisinde ise Tire Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Ayşegül Küçük Birinci,Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nden Tülay Kandak İkinci,Üçüncülüğü ise Tire Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Güneş Dal oldu.Bu kategori de ise Takım Birinciliğini Tire Kutsan Anadolu Lisesi ,İkinciliği ise Tire Kız Teknik ve Meslek Lisesi olurken Ücüncülüğü ise Şaik Lisesi oldu.
2000metrelik mesafede düzenlenen genç erkekler kategorisinde ise Birinciliği Cengiz Münas İmam Hatip Lisesi’nden İkinciliği ise Uğur Ece Şaik Lisesi’nden Üçüncülüğü ise Kutsan Anadolu Lisesi’nden Mustafa Yıldırım ödül almaya hak kazandı.Takımlar kategorisinde ise Şaik Lisesi Birinci ,Kutsan Anadolu Lisesi İkinci ,İmam Hatip Lisesi Üçüncü oldu.
3000 metrelik mesafede düzenlenen büyükler kategorisinde ise 18-27 yaş  aralığında birinciliği Serkan Aytekin, 28 yaş üstü düzenlenen yarışta birinciliği Serdar Eldek kazandı.
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Tire Dört Eylül Stadyumunda gerçekleşen törenle verildi.

Editör: Haber Merkezi