İlk şampiyonaya başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan Tire Belediyesi Dama Federasyonu yetkililerinden tam not almış ve katılımcılar tarafından övgü ile bahsedilmişti .

Uzun zamandır yeni şampiyona için çalışmalar yapan Tire Belediyesi 2. Uluslararası Tire Dama Şampiyonası için hazırlıklarını tamamladı. Dama şampiyonası geçen yıl olduğu gibi bu yıl da restore edildikten sonra belediyenin kültür ve sanat merkezi olarak kullanılan Tarihi Tire Bedesteni'nde yapılacak.

19 Ekim tarihinde baslayacak ve toplamda 12 bin lira para ödülünün dağıtılacağı şampiyonanın ödül töreni 21 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

Dama Şampiyonasının ilk maçını oynayacak olan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, ilçede ikinci kez bir dama şampiyonasının düzenleneceğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl farklı ülkelerden 200'e yakın sporcu mücadele etmişti. Bu şampiyonada daha büyük katılım bekliyoruz. İlçemizde ve çevremizde bulunan dama sporuna gönül vermiş tüm sporseverleri 2. Dama Şampiyonasına davet ediyor, katılımlarını bekliyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi