Saygıdeğer okurlar, ben köşemde her zaman ilçemiz için iyi şeyler olmasını dileyerek yazıyorum. İyi düşünüyor, yanlış şeylerin düzeltilmesi için dikkat çekmeye çalışıyorum. Biraz ümitsizliğe kapılsam da bu yazımda da amacım bu olacak.

 

Şu son 20 gün içinde 3 farklı noktada 3 ayrı trafik kazası oldu. Ve bu kazalar tam 5 kişinin ölümüne neden oldu. Ve 20 ye yakın vatandaşımız yaralandı. Bu kazalardan 2 sine servis aracı karıştı. Yani birden fazla insan taşıdığı için diğer sürücülere oranla daha fazla dikkatli olması gereken servis araçları yaptı bu kazaları! Bu konuda neler yapılır servis araçlarına ne gibi yaptırımlar yapılır bilemiyorum. Umarım yetkililer bu konuyla ilgileniyordur. Asıl konu şu bir türlü genişletilmeyen tedbir alınmayan, önemsenmeyen yollar.

 

Bu köşede defalarca dile getirdik. Birlikte tartıştık. Turgut Özal Bulvarı şehrin içinde kaldı ağır araçlar kullanıyor, her gün kazalar atlatılıyor, çevre yolu şehrin dışından gitmeli dedik. Öte yandan yıllardır nice canlara mal olan ve yıllardır bir kazma bile vurulmayan Selçuk yolu. Şehrin diğer ucunda neresinden tutarsak tutalım elimizde kalan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı. Biz bunları dile getirdik olurda bir canın yaşamasına vesile oluruz, olası bir kazanın önüne geçeriz diye ama görünen o ki, aynı tas aynı hamam.

 

Nasıl olsa bir kaza haberi duyuluyor. Bu site de yayınlanıyor. Altına taziyelerimizi yazıyoruz.Cenaze namazına katılıyor rahmetliye haklarımızı helal ediyoruz.Kişi defnediliyor, hadi herkes işinin başına, hayat elbette devam ediyor. Peki ya sonra dostlar. Sonra hayat sürmeye, biz ölmeye devam ediyoruz. İşte bu kadar basit. Bu acıyı ancak yaşayan bilir.
Buna benzer yazılarımın son paragrafında tedbir almalıyız, yollar genişletilsin vs. gibi uyarıcı cümleler kuruyor ve yazımı sonlandırıyordum. Bu sefer yazmayacağım. Genişletmeyin yolları, tedbire zaten gerek yok. Dedim ya sorun da yok alt tarafı ölüyoruz.
Başta Pınar öğretmen olmak üzere kazalarda yaşamlarını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Saygılarımla.