Ercan ÇELİK

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Eski Eğitim Sekreteri Yücel Özen 24 Haziran seçimleri için İzmir 2. Bölgeden milletvekili aday adayı oldu. Adaylık başvurusu için Ankara’ya giden Özen, Ankara dönüşü sosyal medya hesabından yayınladığı manifestoyla neden aday olduğunu açıkladı.

Özen açıklamasında şu ifadelerde bulundu;

“Ülkemizin genelde ve yerelde öncelikli iki konusu var... Fabrika ayarlarına dönmeliyiz... Tek adam düzenini, parti devletini ortadan kaldırmak... Yeniden laik cumhuriyetimizin güçler ayrılığını yasama - yürütme ve yargıyı inşa etmek... İkinci önceliğimiz,Yerinden yönetim anlayışını Yeniden inşa ederek, Belde belediyelerimizi yeniden kurmak... Bir gecede köylerimizi, Mahalle ilan edip, Ata mallarını yağmalayan ve Meralara bile Hazine malı muamelesi yaparak satmaya kalkan Anlayışı durdurmak... Köy'e köy... Kentlerdeki muhtara mahalle muhtarı Tanım ve görevine dönmek... Köylerimizdeki çürümeye-yıkılmaya terkedilen köy okullarımızı Yeniden açıp, Taşımalı eğitim rezaletinden köy çocuklarımızı kurtarmak... Köy çocuklarımızın eğitim durumu ile kentdeki çocuklarımızın Eğitim durumu makası öyle büyüdü ki... Bu makası kapatmak için Yerel yönetimler eliyle Yaz eğitimlerini Hemen başlatmak... Şimdiden-hemen görevimiz olmalı.

Yerel yönetimlerin Köylerimizden haksız ama Akp yasası gereği alınan Katı atık bedeli alımını derhal sonlandırmak... Görevimiz olmalı. Akp tek adamının Seçim sonrasına ertelediği köylerimizden alacağı 5 kat zamlı su, Çöp vergisi Emlak vergisi gibi, Zulmü sonlandırmak... Yani bütünşehir uygulamasına Son vererek, İl özel idarelerini, Köy hizmetlerini ve il genel meclislerinin açılmasını yeniden sağlamak olmaldır önceliklerimiz. Chp'li aziz Kocaoğlu Köylünün lokmasını büyüttü... Ama çocuklarımızın eğitim lokması Hergün küçülüyor... Eğitim eğitim eğitim... Ve kent çocukları ile Köy çocuklarının Eğitim lokmalarını Eşitlemek için Yerel yönetimlerimizden Özellikle CHP’li köy dostu-köylülerimizin umudu aziz bey'den Bu önemli hamleyi Projelendirmesini Ve acil müdahale bekliyoruz...

En öncelikli Hayalim bu iki önemli konudur. Selam ve sevgiler.”

Editör: Haber Merkezi