Seçimlerin kilit partisi olduklarını belirten Hazırbulan, “Halkımızdaki arayışın adresi Saadet Partisi olmuştur” dedi. 
Partilerinin aslında Türkiye'de çok köklü bir parti olduğunu belirten SP İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, “Rahmetli Erbakan Hoca'nın milli görüş hareketi adı altında kurduğu (oluşturduğu), 1969'dan beri kendisinin bağımsızlar hareketi olarak başlayıp ilk Milli Nizam partisi sonra Milli selamet partisi sonra Refah Partisi daha sonra Fazilet Partisi olarak kuruldu fakat hepsi de kapatılan bir parti oldu. Sonra nihayet Saadet Partisi olarak milli görüş hareketi siyaset sahnesinde çalışmalarına devam ediyor. Bu 50 yıllık sürece çok iyi bakmak lazım.  Bugünkü Saadet partisine olan ilgiyi anlamak adına. 50 yıldır Saadet Partisi, kimi zaman Milli Selamet kimi zaman Fazilet Partisi diyebiliriz, üç kez hükümette yer aldı. Bir tanesi Bülent Ecevit ile 1974 yılında Kıbrıs harbinin olduğu dönemde,  diğer bir hükümet çalışması ise dönemin Milliyetçi Hareket Partisi ile Demirel hükümetine dışarıdan verdiği Milli Cephe hükümeti ve son olarak Tansu Çiller ile birlikte kurduğu Refah Yol hükümeti.  Bu üç hükümeti incelediğimiz zaman göreceksiniz ki ülke menfaati için çok yararlı hizmetler yapılmıştır” dedi. 

EĞİTİM VE DIŞ POLİTİKALAR
Türkiye’nin eğitim, ekonomi ve dış politikasını eleştiren Hazırbulan, “Halkımız bakıyor bu hükümet 16 yıldan beri milli eğitimdeki bu sıkıntıyı çözemiyor, hata bunu hükümetin kendisi de söylüyor. Biz Irakla iyiydik. Irak Almanya'dan sonra, ihracatta 2. Sıradaydı. Şu an öyle bir konumda değiliz. Vatandaş diyor ki Milli Eğitim'de sıfırız,  dış politikada sıfırız” dedi. 


Tarımda da kötü durumda olduğumuzu ifade eden Hazırbulan, “Bu yaz fındıkla ilgili sıkıntı yaşamadık mı? Süt üreticileri sıkıntı yaşamadı mı? Et sıkıntısı yaşamadık mı? Neden bunları yaşadık? Tüm projelerini İstanbul için yaptı. Bunun niçin yapıyor? Doğu’yu boşaltmak için yapıyor. Doğudaki vatandaş batı illerine gelsin. Doğu, güneydoğu Anadolu ne olacak? Soru işareti! Doğuda çok büyük sıkıntılar var” diye konuştu.   
 

Editör: Haber Merkezi