Ercan ÇELİK

 

Resül Kara’nın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Yıllardır hainliğini dile getirmekten mecalimiz kalmayan F(it)netullah Çetesinin

15 Temmuzda gerçek yüzünü herkes gördü. Sonrasında ne oldu bütün Siyasi kadro ve Genel Kurmay Başkanı “Yeni Kapı” da bir araya gelerek Yüce Türk Milletine birlik ve beraberlik mesajı verdiler ve bu birlikteliğin adına da “YENİ KAPI RUHU” dediler. Peki, bu Yeni kapıda neler konuşuldu dememiz gerekir, ama demiyoruz bilen, takip eden, gidip gören zaten biliyor. Ancak burada konuşulan bir tek şeye dikkat çekmek istiyoruz. Burada “Siyaseti Camilerden, Kışlalardan, Okullardan uzak tutalım” denildi mi? Denilmedi mi? Denildi tabii ki.

        Belki biliyorsunuz belki bilmiyorsunuz, Mevzuat gereği her Eğitim Öğretim yılında okullarımızda her okula öğrencilerin oylarıyla bir öğrenci temsilci seçilir ve bu temsilcilerin oy kullanmasıyla da İlçe, İçlerin oylarıyla il, İllerin oylarıyla Ülkenin Öğrenci Temsilcisi belirlenir. Bu gençlerimiz ve Çocuklarımızın bir nevi Demokrasi talimidir. Bu güne kadar hiçbir siyasi oluşum okullarımıza girmemiş ve bu seçimlere müdahil olarak taraflılığını belirtmemiştir. Ancak bu yıl Yeni kapıda Siyasilerin Türk Milletine verdiği sözü gözlerinin içine baka baka yıkmak istercesine siyasiler okullardaki öğrenci meclislerinde tarafgirlik yapmaya, öğrencilerin seçim çalışmalarına müdahale etmeye başlamışlardır. İlimiz Tire Akp Gençlik kolları başkanın Kendi sosyal medya sayfasından da paylaştığı Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesindeki Öğrenci Temsilcisi seçimlerine müdahalesinin söz konusu olduğu bize gelen öğrenci şikâyetleri arasındadır.

 

Şimdi Soruyoruz;

Akp gençlik kolları başkanı 17 yaşındaki çocukların demokrasi dersinde ne arar?

Oradaki bir aday öğrenciyi ekibimiz diyerek taraf olurken, diğer öğrenciyi acaba hangi topraklarda yetişmiş zannediyor?

Hani yeni Kapıda verdiğiniz söze ne oldu? Yeni kapıyı hiç unutmaması gereken sizken neden ilk siz unuttunuz?

Dün camilerde siyaset yaptınız dindarlar ses çıkarmadı diye bu gün okullarda siyaset yapmanıza ses çıkarılmayacak mı sandınız?

Ya kışlalar, kışlalara siyaseti soktunuz sonuç ortada, okullarımızı da aynı mı yapmak istiyorsunuz?

Bu milletin daha fazla öteleştirilmeye, ayrıştırılmaya tahammülü kalmamıştır. Çocuklarımızın okullarından derhal elinizi eteğinizi çekin.

O okulun müdürü, ya sen! sen ne yaptığının farkında mısın? Çocuklarımızın eğitim görmek için geldiği o eğitim yuvasında böyle bir siyasi tarafgirliğe nasıl müsaade ettin? Sen ey müdür yarın öbür gün öğrencilerinin ve öğretmenlerinin arasında dünya görüşüne, ırkına, cinsiyetine göre ayrım yapmayacağının garantisini nasıl vereceksin? Çok merak ediyoruz.

Akp gençlik kolları başkanını Okul Öğrenci Temsilcisi Seçim çalışmalarına müdahil olarak kabul eden okul müdürü; şimdi diğer siyasi partilerin gençlik kolları başkanları da aynı şekilde müdahil olmak için gelse onları da aynı şekilde kabul edecek midir? Ederse şayet o okul ortamının siyasi bir arenaya dönmeyeceğinin garantisini verebilecek olan bir yetkili varsa lütfen bir açıklama getirsin, zira kamuoyu nezdinde merak celbetmiştir.

 

Bu Taraflı davranışlarından dolayı Akp gençlik kolları başkanını ve okul müdürü kınıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi