AK Parti Tire İlçe Başkanı Kamil Yaldız, Tire’de köy tüzel kişiliklerinden belediyeye geçen taşınmazların satışı konusunda son günlerde yaşanan tartışmada Başkan Çiçek’in “Bu çirkin iddia AK Partinin yalanıdır” şeklindeki sözlerine “Başkan Çiçek AK Parti’ye iftira atıyor” şeklinde açıklık getirdi.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Tire Parti İlçe Başkanı Kamil Yaldız, Tire’de köy tüzel kişiliklerinden belediye geçen taşınmazların satışı konusunda son günlerde yaşanan tartışmada Başkan Çiçek’in “Bu çirkin iddia AK Partinin yalanıdır” şeklindeki sözlerine açıklık getirdi. Yazılı açıklamada bulunan Başkan Yaldız, “Sayın Tayfur Çiçek’in ifadesiyle ‘Bunların içinde 8 tane dut, 10 tane incir ağacı da var. Biz, o arazilerdeki ağaçların mahsullerini ihaleye çıkardık. Köylüye sembolik bir rakamla verdik. Meclisten sadece 6-7 mal için yetki aldık’  ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır ve bu kocaman bir yalandır” dedi. Ağustos ayında meclisten, 47 adet muhtelif bahçe, zeytinlik, incirlik ve tarla vasfı taşıyan tapulara satış yetkisi alındığını kaydeden Yaldız, “Bu arazilerin içinde, Doyranlı  mahallemizden  286 bin 600, Kurşak mahallemizden 75 bin 820, Mehmetler mahallemizden 12 bin 490 metrekare incirlik, Çobanköy mahallemizden 49 bin metre kare tarla, Boynuyoğun mahallemizden  ise  bir adet 42 bin 160 metre kare bir adet de 45 bin 640 metre kare  arazi bulunmaktadır” dedi.

 

“KÖY MALLARININ SATILACAĞI DEDİKODU DEĞİL”

Alınan satış kararırının öyle 8 dut ağacı, 10 incir ağacına ait olmadığını öne süren Yaldız,  “Belediyemize tescil edilen bu malların bazıları şartlı bağış, bazıları da mera, yaylak, kışlak vasfı niteliği taşıdığını ısrarla belirtmemize rağmen,  Çiçek  CHP ve MHP’li meclis üyelerinin evet oyları ile bunların tamamına satış yetkisi almıştır. Ayrıca  AK Partili meclis üyelerimizin tüm uyarılarına   rağmen, Sayın Tayfur Çiçek’in konuya yaklaşımı aynen şöyle olmuştur. ‘Bana Türkiye Cumhuriyeti Tapu Müdürlüğü tapu vermiş, maliki kim yazıyorsa maliki odur, gitsin tapu iptal davası açsın’.  Bu konuşmaların tamamı meclis tutanaklarında mevcuttur. ‘Bu çirkin iddia AK Parti’nin yalanıdır’ ifadesini asla kabul etmiyoruz. Satış konusunu gündeme getiren bizzat Sayın Tayfur Çiçek’in kendisidir. Meclisten yetkiyi alan AK Parti değil,  CHP’li Belediye Başkanı Çiçek’tir. Köy mallarının satılacağı ise bir dedikodu olmaktan çok öte Tayfur Çiçek’in gerçeğidir. Bunun ispatı da kısa bir süre önce bir yerel gazetede çıkan ve adı geçen tarla ve bahçelerin 1 Ekim 2014 tarihinde ihale yapılarak satılacağı gerçeğidir. Partisinin içinden gelen tepkilere yanıt veremeyen Çiçek, konuyu saptırarak AK Parti’ye iftira atmaktadır. Aziz Kocoğlu, Tire’de köy tüzel kişiliklerine ait arazilerin satışı konusunda ya eksik bilgilendiriliyor, ya da konuyu hiç bilmiyor. Oysa, satış ile ilgili gazetelerde çıkan ihale ilanları bunun en somut göstergesidir” şeklinde görüş bildirdi.

Editör: Haber Merkezi