Seçimlerin ardından bir değerlendirme yapan Vatan Partisi Tire İlçe Başkanı H. Timuçin Yılmaz, seçimlerin genel anlamda, önceki seçimlere göre daha sakin ve olaysız geçtiğine dikkat çekerek Tire seçimleriyle ilgili değerlendirmelerini şöyle açıkladı:
    " Vatan Partisi, tüm seçim çevrelerinde olduğu gibi Tire’de de kendi adayları ve imkanlarıyla seçime katılmıştır. Gece gündüz demeden insanüstü bir enerjiyle çalışan Belediye Başkan Adayımız Sayın Av. Nevin Odabaş hanımefendiye, Belediye Meclisi adaylarımız başta olmak üzere emeği geçen, desteğini esirgemeyen, güç ve enerji veren partili dostlarımıza, desteğini sürekli hissettiğimiz İzmir İl Başkanlığı’mıza, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Dr. Rifat Mutlu beyefendiye ve öncüleri biraraya toplayarak ülke siyasetine yön veren partimize bir kere daha sonsuz teşekkürler ediyorum.
    Türkiye’nin tek çıkış yolu Vatan Partisi’nin 'Üretim Ekonomisi' ve 'Milli Hükümet' programıdır. Başta üreticilerimiz olmak üzere halkımız artık bu gerçeğin farkına varmış, dillendirmeye başlamıştır. Bu anlamda öncelikle köylümüz ve üreticimiz artık son derece bilinçlidir. Bu konuma nasıl getirildiğimizi sorgulamaya ve çıkış yolunu görmeye başlamıştır.
    Ancak yerel seçimler bu konuda bir kıstas olmamıştır. Son dönemde sıkça başvurulan 'çatal çıkmaz' bu seçimde de halkın önüne konmuş, iki alternatif algısı yaratılarak seçmen zorunlu bir ikileme sokulmuş, kıskaca alınmıştır. Seçmen Vatan Partisi seçeneğinin farkında olmakla birlikte, yaratılan algının gücüne dayanamamış, gerek basının gerekse ve özellikle sosyal medyanın karşı konulmaz baskısıyla çatal çıkmazın arasına hapsedilmiştir.
    Oysa ki; birbirleriyle siyasi ve ekonomik anlamda hiçbir yakınlığı bulunmayan, birbirine taban tabana zıt ideolojileri her platformda dillendiren partilerin kurduğu sözde ittifaklar daha başından çatlaklarla dolu, gizli zıtlaşmalara ve inatlaşmalara açık olduğundan anlık menfaat ilişkilerinin ötesine geçemeyeceği açıktır. Bu pazarlık partileri ile Türkiye’nin önündeki krizi atlatması mümkün değildir. Tek çıkış yolu Atatürk’ün 6 Ok programının tek savunucusu ve Atatürk Devrimlerinin tamamlayıcısı konumundaki Vatan Partisi önderliğinde kurulacak Milli Hükümettir.
    Bütün bu konular seçim çalışmalarımız esnasında gerek kahve toplantılarımızda gerekse ev ziyaretlerimizde gündeme konmuş, halkımız bilgilendirilmeye çalışılmıştır. Her şeye rağmen seçmen daha geniş açıdan bakabilmekte, gelişmeleri sentezleyerek haklılığımızı onaylamakta ancak üzerine yüklenen çift taraflı baskıdan kurtulamamaktadır.
Tire ilçemiz açısından da durum farklı değildir. 2014 yerel seçimlerine göre oyumuz nispeten artmış olsa da, seçim kazanma azmiyle hareket ettiğimiz düşünülürse, beklentilerimizin çok altında kalmıştır. Bu vesile ile bizleri evlerinde, kahvelerinde, işyerlerinde ağırlayan, dinleyen ve katkıda bulunan Tire halkına teşekkür ederek siyasi mücadelemize kaldığımız yerden aynı istek ve heyecanla devam ediyoruz. Bize güvenen, oy veren yada eli titreye titreye, yüreği kanaya kanaya oy kullanmak zorunda kalan tüm Tire halkını kutluyor, teşekkür ediyor, Vatan Partisi bayrağı altında toplanmaya çağırıyoruz. "
 

Editör: Haber Merkezi