Siyasi partilerin kadrolarında görmeye alışık olmadığımız engelliler seslerini duyurmak için çeşitli yollara başvuruyor. Tire’de de bu konuda engellilerin sesi olmak adına bir belediye başkan adayı var. Yüzde 60 engeli bulunan Cenk Dolu Demokratik Sol Parti’nin Tire Belediye Başkan Adayı.



Dilek KART



DSP’li belediye başkan adayı Cenk Dolu, partilerin belediye meclis listelerinde engellilere genel olarak yer vermediklerini, kendisinin de CHP’den belediye meclis üyesi aday adaylığı başvurusunun bulunduğunu ancak değerlendirmeye dahi alınmadığını söyleyerek, “Cumhuriyet Halk Partisi, meclis listelerinde engelli, genç ve bayan kotalarına önem verdiğini ve ilk on kişi arasında mutlaka bir engelli, bir genç ve de bir bayan aday olacağını söyledi. Ancak bu sözler hiçbir yerde tutulmadı. Tire’de engellilerin sesi olabilmek amacıyla kurduğumuz Engelliler ve Kimsesizler Derneği’nin başkanlığı görevini sürdürüyorum. Biz el avuç açan değil üreten engellileriz. Derneğimiz 11 engelli kardeşimize akülü araba temin etti. Yarınlar güzel adlı tiyatro oyununu sergiledik. Bizler yetenekli ve üreten engellileriz. Benim meclis listemdeki adaylarımdan birinin 2 bacağı yok” dedi.

 

HAYATIMIZI ZORLAŞTIRIYORLAR

Engellilerle ilgili özenli çalışmanın İzmir büyükşehir Belediyesi’nde de olmadığını vurgulayan Dolu, “Tire’de bir engelli cafe yok. Bırakın engelli kafeyi Tire’de biz engellilerin yaya olarak yürümesi bile imkânsız. Kaldırımlardan normal vatandaşlar bile inip çıkamazken biz engellilerin hayatı gerçekten zor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de engellilerin hayatını kolaylaştıran hizmet yok aksine hayatımızı zorlaştırıyorlar. İşte tüm bunlar benim belediye başkan adayı olmam için gerekçelerimdi. İlçeme hizmet etmek istiyorum” dedi.

 

DERNEK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Cenk Dolu ayrıca 4 Mart 2014’te yürürlüğe giren torba yasa içinden çıkan engellileri sevindiren tüm TCDD taşıtlarındaki ücretsiz seyahat konusunda da Tire’deki engellilerin yanlarında olarak yardımcı olacağını ve torba yasa öncesi oluşturulan Ege Engelliler Platformu’na dâhil olan Tire Engelli ve Kimsesizler Derneği olarak demiryolu taşıtları ile ilgili konuda dilekçe verdiklerini belirterek, “TBMM’ye sunduğumuz dilekçe yasa olarak geri döndü. Faydalanmak isteyen engelli kardeşlerimiz ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız 0506 588 21 91 numaralı telefondan bana ulaşabilirler” dedi.

 

CUMA GÜNÜ MİTİNG VAR

Öte yandan 21 Mart günü Tire’de yapılacak olan ve DSP İzmir büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Selçuk Karakülçe’nin katılacağı mitinge, Egekop Başkanı Hüseyin Arslan, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Torbalı Belediye Başkan Adayı İbrahim Öz, Selçuk belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Kireç, Menderes Belediye Başkan Adayı Arif Ekti katılacak. Ayrıca Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın da mitinge katılması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi