Cumhur İttifakı Adayı Selman İçelli, Toplu Konut’ta düzenlenen Demokrasi Mitinginde yaptığı konuşmada, “Beraber yürüdük biz bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor” dörtlüğünü okuyarak başladı.

MÜTEAHHİTSEN İŞİNİ DÜZGÜN YAPSAYDIN

Selman İçelli konuşmasına şöyle devam etti, “Cumhurbaşkanımız ismimizi açıkladığından beri gece gündüz yollardayız Tire’ye hizmet etmek için yola çıktık. Tire aşkıyla projelerimizi hazırladık. İyi Parti başkan adayının İstiklal Mahallesinde yaptığı konuşmalar kulağımıza geliyor. Diyormuş ki, ‘Ben müteahhitim, belediyecilik işlerinden iyi anlarım.’ Ben de diyorum ki, madem sen müteahhitlikten çok iyi anlıyordun, eski emniyet binamız depreme dayanıklı değil diye yıkıldı ya hani, işini düzgün yapsaydın da o bina yıkılmasaydı.”

MİTİNGLERİMİZE BAKAN VE VEKİL GELMESİNDEN GURUR DUYUYORUZ

“Geçenlerde bir de yine demiş ki, ‘Biz geldiğimizde belediyeden geçinen müteahhitleri zengin etmeyeceğiz.’ Senin firman da belediyeden 3-4 ihale aldı. Amcan hala ihale almaya devam ediyor. Bunlar rant mı? Bir de bizim için diyormuş ki ‘Onların konuşmalarına bakanlar milletvekilleri geliyor.’ evet Allah razı olsun geliyorlar. ‘Orada Tire’nin sorunları değil ülke sorunları konuşuluyor’ demiş. Bizim arkadaşlar da videoyu izlemiş. Kendisi de dövizden ekonomiden bahsetmiş. Bir tek Tire projesinden bahsetmemiş.”

İZSU İŞÇİLERİNİN AÇTIĞI DAVAYI KAYBETTİ

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in Tire Belediyesi’nin borcu olmadığını söylemesi ile ilgili olarak da konuşan İçelli, “Mevcut belediye başkanımız diyor ki ‘Borcumuz yok.’ 2014’te belediye meclis üyesi adayı olduğumda borcumuzu sormuştuk seçim arifesinde, ‘Borç yok’ demişti. Meclis üyesi olduğumda yeniden sorduk ve belediyemizin 24 milyon borcu olduğunu öğrendik. Belgesi burada. Şimdi yine sorduk, cevap yine borcumuz yok. Hesaplattım, 56 milyon Tire Belediyesi’nin borcu var. İZSU işçilerinin açtığı davayı kaybetti. Oradan da işçi kardeşlerimize ödeyeceğimiz yüklü bir miktar var. Biz o borçları da öderiz. Biz o hizmetleri de yaparız. Yaparsak biz yaparız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi