Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte önümüzdeki günlerde temel atılması beklenen kız öğrenci yurdunun hafriyat çalışmalarını yerinde inceledi. Mert Falakalı, dört yıllık fakülte için olmazsa olmaz anlam taşıyan kız öğrenci yurdu çalışmaları hakkında yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Falakalı, Tire’nin geleceği için çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Öğrenci yurdumuz ilçemize hayırlı olsun. Bir aydan kısa bir sürede temelinin atılmasını bekliyoruz. İnşallah 400 günde de yurt teslim edilecek” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE İÇİN YURT ÖNEMLİ
Çok sayıda bölüm ve öğrenciyi barındıracak dört yıllık fakülte için de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Mert Falakalı, üniversite için gerekli alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Falakalı, yurt inşaatının tamamlanmasının üniversite için önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlçemize üniversite istiyoruz. Bunun uzun yıllardır takipçisiyiz.Bununla birlikte dört yıllık bir fakülte için atılması gereken önemli adımlar vardı. İlçemizin gelişmesini yakından takip ediyor, yatırımların her aşamasını izliyoruz. İşte bu öğrenci yurdu, dört yıllık fakülte yolunda önemli bir adım olacak. İlçemize, eğitim camiamıza ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun”

250 ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK
T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan öğrenci yurdunun 12 Milyon 850 Bin liraya mal olacağı ifade edildi. 250 öğrenciye hizmet vermesi beklenen öğrenci yurdunun tüm bütçesinin ayrıldığı ve 400 günde tamamlanmasının hedeflendiği ifade edildi.
Ayrıca İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin de konunun takipçisi olduğunu hatırlatan Mert Falakalı “İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Bey ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Hamza Dağ bizler gibi büyük gayret içerisindeler. Her aşamasını titizlikle takip ediyorlar. Bizler de kendileri ile koordineli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi