Saadet Partisi Tire İlçe Teşkilatı, Memur – Sen ve Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasıyla, Mısır ve Suriye’deki direnişçilere selam gönderdiler.


Ercan ÇELİK / HaberTire


Dün saat 17:30’da Cumhuriyet Meydanın’da toplanan kalabalık grup, “Rabia” sembolü basılı tişörtler ve pankartlarla alana geldiler. Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği, Memur Sen üyelerinin tertip ettiği basın açıklamasına, Alperen Ocakları, Büyük Birlik Partisi ve Ak Partili bazı üyelerin de katıldığı görüldü. Alana gelen Tire’nin Ak Partili Eski Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli de “Rabia” işareti yaparak destek verdi.



“DİLSİZ ŞEYTAN OLMAYACAĞIZ”
“Mısır ve Suriye’deki şehitlerimize selam olsun! Tek çözüm İslam Birliği” yazılı pankartlar açan grup, Mısır’da katledilen direnişçilere destek olmak üzere sloganlar attılar. Memur Sen Tire Temsilcisi Selami Mertoğlu, “Direnişimizin sembolü Rabia hızla yayılıyor ve yeni bir dünyanın kurulmakta olduğu simgeliyor. Müslümanlar kardeştir diyor Kuran. Bizler herhangi bir kardeşimizin kılına zarar geldiğinde onun acısını içimizde duymaktayız. Zulme karşı susan dilsiz şeytandır diyor sevgili Peygamberimiz. Biz de susmayacağız, dilsiz şeytan olmayacağız.” Dedi.


“MÜSLÜMANLARIN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN MISIR DARBESİNİ PLANLADINIZ”
Batı’nın Türkiye’de ve ortadoğuda kanlı darbe planları tezgahladığını vurgulayan Mertoğlu, “Bize demokrasi ve insan hakları dersleri vermeye kalkışan iki yüzlü batı dünyası, Senden öğrenecek insanlık dersi olamaz. Bizim kadim medeniyetimiz, size insanlığın en alasını öğretecek ilkeler ve örneklerle dolu. Açık açık, göstere göstere kanlı darbecilik oyunlarıyla bizlere sindirmeye çalışacağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Yıllarca darbeler tezgahlayarak ülkemizde demokrasi oyunu oynadınız. Türkiye, hamdolsun ilk defa darbelerle yüzleşerek maskelerinizi indiriyor. Hükümetler düşürmek, milletin iradesini hiçe saymak, kanlı darbeler tasarlamak gibi günahlarla dolu siciliniz. Son 10 yıla birçok darbe planı sığdırdınız ama Allah’ın izniyle planların gerçekleşmedi. Şimdi Müslümanların önünü kesmek için Mısır darbesini planladınız. Mısırlı kardeşlerimiz üzülmesinler, onlar da çok yakında kendi darbeleriyle karşılaşacaklar ve İsrail başta olmak üzere kendine demokrat iki yüzlü batı kendi günahıyla başbaşa kalacaktır.” Şeklinde konuştu.

Hamza Ağa Camii İmamı Atıf Bilgili ise, “Babasının Esma’ya Yazığı Mektubu” okurken, duygu dolu anlar yaşandı. Gençlik Hareketi İzmir üyesi Muhammed Bilal Kara ve Ahmet Akgöl de “Rabia’nın Manası”nı okudular. Ara sıra tekbir ve sloganlarla kesilen konuşmalar Saadet Partisi Tire Teşkilat Başkanı Sadrettin Yakuter’in konuşması ile son buldu.


“YAZIKLAR OLSUN”
Konuşmasında, Mısır’daki zulmü yapanlara ve buna göz yuman çevrelere tepki gösteren Yakuter, “Müslüman Allah’tan bakasının önünde eğilmeyen insandır. Onun için Müslümanlar her zaman, her yerde özgürdür.  Selam olsun Esma’ya, Selam Olsun Rabia’ya, Selam olsun İhvan’a, Mısır’a, Selam olsun müjdelenmiş yüreklere ve selam olsun şehitlerimize. Yazıklar olsun darbelere darbe diyemeyenlere. Küçücük çocukların gazlarla zehirlenip, titreye titreye can verdiği bir ortamda hala zalimlerden yana olanlara yazıklar olsun. Sabah namazı kılarken, kurşunlarla Mısır halkını katleden Mısır askerine de yazıklar olsun.  Onları destekleyen herkese yazıklar olsun.” Dedi.


“TEK ÇÖZÜM İSLAM BİRLİĞİ”
Müslümanlar üzerinde oynanan oyunların tek çözümünün İslam Birliği’nden geçtiğini vurgulayan Sadrettin Yakuter, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dediği gibi D8 İslam Birliği kurulmadan bunun çözümü yok. Allah’ın izniyle bu kurulacak ve Müslümanlar kurtulacak. Herkes şunu bilsin ki; Allah nurunu tamamlayacaktır.” diyerek alkışlar ve sloganlar arasında sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi