Ergün ÇELİK

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tire Belediye Başkanı aday adayı olan Emel Denizaslanı, 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden aday olmaya hazırlanıyor. Bu sefer aralarında Türkiye Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Müdafa-i Hukuk Hareketi Partisi, Milli Mücadele Partisi, Engelsiz Yaşam Partisi, Türkiye İşsizler ve Emekçiler Partisi, Türk Birliği Partisi ve Kadın Partisi gibi 8 partinin oluşturduğu ve desteklediği “Acil Çıkış Platformu’nun bağımsız adayı olarak çıkmaya hazırlanan Denizlaslanı, önceki gün bazı temaslarda bulunmak için Tire’ye geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı iken Tire’de 4 ay boyunca çeşitli çalışmalar yapan Denizaslanı, o dönemdeki ihtiyaçların hala devam ettiğini söyledi. CHP’nin artık yeterli muhalefet yapamadığını iddia eden Denizaslanı, bağımsız aday olma fikrini ise “Ya yeni bir yol bul, ya yeni bir yol aç” stratejisinden aldığını ifade etti. Denizaslanı’nın resmi adaylık açıklamasını önümüzdeki günlerde Tire’de Genel Başkanlık düzeyinde yöneticilerin de katılacağı bir basın toplantısında duyuracağı öğrenildi.

Tire ziyareti sırasında HaberTire Gazetesi’ne konuşan Denizaslanı, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“Tire’de yeni bir yüz, yeni bir hizmet anlayışı ihtiyacı devam ediyor. Belediye Başkanlığı için Türkiye’de bir partinin bana görev vermesi gerekiyor. Daha önce CHP’den aday adayı olmuştum. Ancak artık CHP’nin de yeterli muhalefet yapabildiğini düşünmüyorum. CHP artık gündemdeki sorunlara çözüm önerisi getiremiyor.  Bu yüzden; toplamda 8 partinin bir araya gelmesiyle oluşan Acil Çıkış Platformu’nun da desteğiyle Tire’den bağımsız aday oluyorum. Bu işin zor olduğunun, ancak imkansız olmadığının bilincindeyim”

Editör: Haber Merkezi