7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinin sona ermesiyle Tire’deki siyasi parti liderleri 7 Haziran seçimlerini HaberTire Gazetesi aracılığıyla değerlendirdi.



Ergün ÇELİK

 

ATAKAN DURAN: OY ORANIMIZ YÜZDE 3 ARTTI

Seçimlere ilişkin ilk açıklama Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Atakan Duran’dan geldi. 2011 ile 2015 genel seçimlerine bakıldığında Milliyetçi Hareket Partisinin oy oranının Tire’de yüzde 3 arttığını söyleyen Atakan Duran; “ Tire’de geçtiğimiz yerel seçim ile genel seçim havası birbirinden farklı oldu. Onun için genel seçimler  genel seçimlerle, yerel seçimler ise yine aynı şekilde yerel seçimlerle kıyaslanmalıdır.  Milliyetçi Hareket Partisi Tire Teşkilatı olarak bizler yüzde 19,77 olan oy oranı ile MHP’nin İzmir ilçeleri arasında en çok oy alan birinci ilçesi olduk. Bu vesileyle teşkilatımızın farklı kademelerinden bizi telefonla arayıp tebrik edenler oldu. Bizler MHP olarak Tire’de elimizden geleni yaptık ve oyumuzu artırdık. Bundan sonraki süreçte de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.  Genel duruma baktığımızda Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli seçim öncesinde ve sonrasında CHP-MHP-HDP koalisyonu dedikodularına karşı net bir tavır sergilemiştir. MHP’nin ne AKP ile, ne de diğer partilerle koalisyon yapması söz konusu değildir. Bizler Tire İlçe Teşkilatı olarak AKP ile koalisyona girilmemesi konusunda Sayın Genel Başkanımızın yapmış olduğu büyük bir memnuniyetle karşıladık. Bu vesileyle 7 Haziran seçimleri süresince bizlerden desteğini esirgemeyen partili partisiz tüm Tirelilere teşekkür ediyorum” dedi.

 

ŞENOL SARDOĞAN: TİRE’DE ÇIKAN SONUÇTAN MEMNUNUZ

Geçtiğimiz yerel seçimlerle birlikte her seçim oy oranını daha yukarıya taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ise; “Tire’de çıkan sonuçtan son derece memnunuz” dedi. 7 Haziran seçimlerine ilişkin HaberTire Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Sardoğan; “Öncelikle geride bıraktığımız seçimin tüm Türkiye adına hayırlı olmasını diliyorum. Halkımız bir karar vermişse en doğru kararı vermiştir. Şu anda Türkiye’de dört partili bir sistem oluşmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimlerde oyunu korumuştur. Bence ülke genelinde 1-2 puan daha ileride olabilirdik. Tire’ye gelince, Tire’de oylarımız gerçekten ciddi sayıda artmıştır. Ben göreve geldiğimden beri hep aynı şeyi söylüyorum. Diğer ilçe başkanı arkadaşlarıma da her zaman ‘hizmet siyaseti yapalım’dedim. Yani siz hizmeti yapacaksınız halk da bunu değerlendirecek. Biz Tire’de bu modelin sonuçlarına aldığımıza inanıyorum. Tire’de her mahallenin yada her köyün sorununu belki anında çözemedik ama çözmeye çalıştığımızı herkes görüyor. Büyük çoğunlukla hizmeti ihtiyacı olan yere götürüyoruz. Artık halkımız çok değişti. Kim hizmet yaparsa ona destek veriyor. Halkımız bu konuda Tire’de CHP’ye teveccüh göstermiş ve partimizi birinci parti yapmıştır” dedi. Türkiye genelindeki durumu da değerlendiren Sardoğan, koalisyon ihtimallerine karşı genel merkezin aldığı kararlara saygı duyacaklarını dile getirdi. Ülke refaha kavuşacaksa CHP-AKP koalisyonuna destek verilebileceğini söyleyen Sardoğan; ”Türkiye ne yazık ki özellikle 3-4 yıldan bu yana inanılmaz kutuplaştırıldı.Eğer bu kutuplaşmadan geri dönülecekse ben CHP Tire İlçe Başkanı olarak genel merkezimizin aldığı her karara saygı duyarım” dedi. 

 

ÇELTİKCOĞLU: “YARIN, BUGÜNDEN DAHA AK OLACAK İNŞAALLAH…”

Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu ise yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Her zaman ifade ettiğimiz gibi biz vatandaşlarımızın bu tercihine de son derece saygı duyuyor ve neticenin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Çok şükür ki cumhuriyet nesliyiz ve bizi yönetecek kadroyu kendi hür irademizle seçebilecek demokrasi nimetine sahibiz. Hem geçtiğimiz yerel seçimlerde hem de bu seçimlerde Tire özelinde çok iyi niyetli, çok güzel hizmetleri hedeflemiştik ancak nasip meselesi. Milletin iradesi böyle tecelli etti. Bu vesileyle ilk önce ifade etmek gerekir ki pazar günü ilçe genelinde oy verme ve oy sayım işlemlerinin huzur içinde geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Sonrasında ise şunu ifade edelim ki, bu seçimin Türkiye genelindeki tartışmasız birinci partisi her zaman olduğu gibi yine Ak Parti’dir ve yine hiç kimse şüphe etmesin ki Ak Parti bundan sonrada Türkiye’nin geleceğinde olacaktır. Mevcut oy dağılımı ve tek parti ile koalisyon kuramamanın getireceği her sorumluluğu ve faturayı beraber yüklenip, ödeyeceğiz. Bizim amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. O yüzden böyle hassas dönemler de sabırla bekler, siyaset kurgularız. Sıcağı sıcağına verilebilecek gereksiz, lüzumsuz tartışmalara girmeyiz. Siyasette kapı her zaman açık olur. Sandığın uzlaşın mesajını okuyoruz, okuyacağız baktık olmuyor yine milletimize gideriz. Çareyi millette değil başka yerlerde arayanlar düşünsün. Yine Tire özeline bakacak olursak, demek ki alayiş nümayişle hayal kurmakla bu işler olmuyormuş. Yerel ölçekte de hizmet alamamak Tireliler olarak bizim içimize sinmiyor, gerekli analizleri yaparak her zamankinden daha fazla çalışacağız. İçine sinenlere ne diyelim, şapkayı önlerine alıp düşünsünler. Netice de şerle işimiz yok, hayrı isteriz, hayra dua ederiz. Yarın bugünkünden daha ak olacak inşaallah…”

Editör: Haber Merkezi