Tek listenin yarıştığı AK Parti 5’nci Olağan Tire İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanı Kamil Yaldız görevini Mehmet Çeltikçoğlu’na devretti.


 “Hep birlikte yeni Türkiye” sloganıyla hayat bulan AK Parti 5’nci Olağan Tire İlçe Kongresi ile Tire teşkilatında ikinci kez Mehmet Çeltikçoğlu dönemi başladı. Tek liste halinde gidilen genel kurulda Mehmet Çeltikçoğlu‘nun hazırladığı 25 kişilik yönetim kurulu listesi delegelerin oylarıyla 3 yıllığına vize aldı. Çeltikçoğlu, yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adaylığı gerekçesiyle ayrıldığı ilçe başkanlığı görevini aradan geçen 1 yıl sonra Kamil Yaldız’dan tekrar devraldı. İstasyon Hangar Salonu’nda yapılan kongreye, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ankara’da mecliste oldukları gerekçesiyle katılamazken, İl Başkanı Bülent Delican, İl Başkan Yardımcıları Aykut Yenice, Köksal Çakıcı, Yunus Kalkan, Rahmi Taştan, Eski İl Başanı Ömer Cihat Akay, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Selçuk ve Ödemiş İlçe Başkanları, bazı sivil toplum örgütleri ile çok sayıda partili salondaki yerini aldı. Divan başkanlığını Rahmi Taştan’ın üstendiği genel kurulda, okunan faaliyet raporu ile gelir gider hesapları delegelerin oylarıyla ibra edildi.


“ERDEMLİLER HAREKETİ”
İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti hareketinin “erdemliler” hareketi olduğu ifade ederek, görevini Mehmet Çeltikçoğlu’na devreden ancak yeni yönetim kurulu listesinde yer alan eski Tire İlçe Başkanı Kamil Yaldız’a gösterdiği erdemden dolayı teşekkür etti. Kongrelere tek listeyle gidilmesinin partideki birlik ve bütünlüğün sağlanması açısından genel merkezin tasarrufu olduğunu belirten Delican, “Partimizde birlik ve bütünlük içinde, arınarak 2023 hedeflerine koşan kadrolar kurduk. ‘Arınmak’ sözcüğünü kullanırken hepiniz aslında paralel yapıyı kastettiğimi anlamışınızdır. Partimizin, erdemli hareketini içine sindiremeyen iç ve dış güçler 17 ve 25 Aralık sürecini başlattı. Tarihte de bolca örnekleri bulunan benzer durumların yaşanmaması için AK kadroların bu konuda gözünü dört açması lazım” dedi.

“MİLLETİMİZDEN OY İSTİYORUZ”
“Önümüzde yeni Türkiye hedefi var” diyen Delican, “bir parti çıkıp ödünç oy isterken, diğer bir parti de kendi partisine oy istiyor. Biz ise yeni Türkiye ve Türkiye’nin geleceği için milletimizden oy istiyoruz. AK Parti duaların birleştiği bir partidir. Allah’ın yardım ettiği, önümüzü açtığı bir partiyiz. Görüyorum ki Tire bu konuyu zaten özümsemiş” şeklide konuştu. Aziz Kocaoğlu’nun, İl Özel İdaresi’nin 4 buçuk milyar lira değerindeki malları AK Parti’nin satarak, peşkeş çekeceği yönündeki başlattığı kampanya da değinen Delican, “Israrla AK Parti’nin İzmir’de çok ciddi bir satış süreci başlattığını söylediler. İktidarımızı kötüleyebilmek için 13 Ekim’de yürüyüş yapmaya kalktılar. Biz ise her defasında bu gerçek dışı dedik. Allah’ın sopası yok ki, bu iş Tire’de ayaklarına dolandı. Biz, ‘Tire’nin malını satamazsınız’ dedik. Onlar ise ‘ağaçların üzerindeki inciri meyveyi satıyoruz’ dediler. Kocaoğlu ve İl Başkanı Engin ayrı ayrı Tire’ye gelerek satışın bizim istediğimiz gibi durdurulduğunu söyledi. Biz 6 belediye başkanı ile birlikte bu malların satılmayacağını kamuoyu önünde açıkça söyledik. Milletin atasından, dedesinden kalan mallarına göz dikenleri Allaha havale ediyorum. Biz genel seçim meydanlarında, emeğin ve köylümüzün yanındayız diyeceğiz, ama onlar ne diyecek çok merak ediyorum. Üstüne MHP’de ortaya birkaç laf attı, ama onlarda Tire köylerinde ortadan kayboldular” diye konuştu.

YENİ TÜRKİYE HEDEFİ
Delican, sözlerini söyle sürdürdü. “2023, 2053 ve 2071’e uzanan yeni Türkiye hedefimiz var. Biz aslında uzlaşmadan, kardeşlikten yana yeni bir siyaset dilinden bahsediyoruz. İzmir İl Başkanı olarak bu dili siyasette sonuna kadar kullanacağız. Dünyadaki en büyük kul hakkı kalp kırmaktır. Kavgayı ve gürültüyü biz artık eski Türkiye’de bıraktık. Seçmenimize bakış açımız ise iki türlü. AK Parti’ye oy verenler ve AK Parti’ye oy verme potansiyeli olanlar. Ancak, AK Parti’ye ihanet edenlerle asla bir arada olmayacağız. Pensilvanya, pasif bir AK Parti ile yola devam etmek istedi. Buna müsaade etmedik. Büyük Türkiye yolunda herkes bizim için birer neferdir. 2019 yerel seçimlerinde, başta Tire olmak üzere İzmir ve 30 ilçesinde belediye başkanlıklarını alarak, AK Parti bayrağını dalgalandıracağız.”

SEÇİMİN ŞİFRESİNİ AÇIKLADI
Kongrede, görevini Mehmet Çeltikçoğlu’na bırakan AK Parti Tire İlçe Başkanı Kamil Yaldız ise görev yaptığı dönem içinde 2 önemli seçim geçirdiklerini ifade ederek, “Kongreler, siyasi partiler için değişim ve yenilenme sürecidir. Bundan sonra da İlçe Başkanımız Mehmet Çeltikçoğlu’na her konuda destek olacağız. Bizde, küskünlük ve dargınlık olmaz. Tam tersine partimize canla başla hizmet etmeye devam edeceğiz. Başkanlığım süresince hep birlik ve beraberlik içinde hareket ettik. Önümüzdeki genel seçim süresince de yine birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Genel seçimlerin şifresi ise AK Partili olmayan birini ikna etmekten geçiyor. Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor” dedi.


YÖNETİM KURULU
Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu. Mehmet Çeltikçoğlu, Ahmet Karalıoğlu, Ahmet Yağcı, Ali Atik, Ali Kurtça, Ali Özcan, Arif Yılmaz, Bekir Keseli, Emin Sefa Kayacan, Fatma Ertürkmen, Fatma Korkmaz, Gökçe Ok, Halil Gencoğlu, Hüseyin Sarımsak, Kamil Yaldız, Mehmet Ayhan Işık, Mehmet Karamanlı, Mert Falakalı, Necat Sertdemir, Orhan Demirci, Özlem Özmeşin, Saadet Gül, Sacide Ebeoğlu, Süleyman Polat ve Veysel Sağlam.



Editör: Haber Merkezi