Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında Tire’ye gelerek esnaf ziyaretlerinde bulundu.

 

Ergün ÇELİK

 
HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Dün öğleden sonra bekleme mevkiinde yüzlerce Tireli vatandaş tarafından karşılanan Yıldırım, Tire Belediye Başkan Adayı Mehmet Çeltikcoğlu ile beraber seçim otobüsüyle Tire’de küçük bir şehir turu yaptı. Daha sonra Portakal Pazarı mevkiinde otobüsten inen Yıldırım ve Çeltikcoğlu Gümüşpala caddesini yaya olarak gezdi. Esnafla samimi temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kendisine eşlik eden kalabalığa şam tatlısı ikram etti. Alkışlar eşliğinde ziyaretlerine devam eden Yıldırım daha sonra Yıldız Meydanı’ndaki çay ocağına gelerek taksici esnafıyla buluştu. Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmada, “ 30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. 2 gün sonra demokrasinin bayramını hep birlikte kutlayacağız. Bu seçimlerde önümüzdeki 5 yıl Tire’yi ve Tire ile beraber İzmir’i yönetecek kişileri seçeceksiniz. Yaklaşık üç aydır ülke genelinde seçim kampanyaları yapılıyor. Ancak yapılan bu kapmanyalar ne yazık ki yerel seçimlere yönelik değil. Sanki ülkede genel seçim var, sanki ülkenin Başbakanı seçiliyor gibi genel siyaset yapılıyor. 30 Martta yapılacak olan seçimler yerel seçimlerdir. Bu bir yerel seçim ise sadece yerel konular konuşulmalıdır. Ne yazık ki rakiplerimiz yerel gündeme hiç girmediler. Sürekli genel  gündem üzerinden siyaset yapıyorlar. Biz başından beri yaptığımız kampanyalarda sadece projelerimizi ve yerelde yapacak olduğumuz hizmetleri anlattık.” Dedi.

 


İZMİR 10 YILDIR İYİ YÖNETİLMİYOR

Konuşmalarında sık sık İzmir’e de değinen Yıldırım, “Maalesef İzmir son 10 yıldır iyi yönetilmiyor. Sorunlar çözülmediği gibi yeni yeni sorunlar çıkmaya başlıyor. Türekiye’de bütün iller çöp ile ilgili sorunlarını yok etmişken, İzmir’de hala çöp dağları şehri tehdit eder hale gelmiş. Şu anda İzmirde İzmir’i sadece körfezin etrafından ibaret gören bir yerel yönetim anlayışı var. Onun için bu seçimler çok önemlidir. Bu seçimlerle birlikte İzmir’in yerel parlementosunu da seçiyorsunuz. Seçtiğiniz bu ekip sadece İzmir’i değil İzmir sınırları içinde bulunan Tire dahil tüm ilçelerden sorumlu olacak. Bu yüzden hiç birimizin banane İzmir Belediye Başkanı’ndan deme lüksümüz yok. Çünkü Tire’de seçeceğiniz başkan, merkezde seçeceğiniz başkan ile uyumlu bir şekilde çalışması lazım. Tire’nin sorunlarını daha hızlı çözmesi lazım.

 

 

TİRE İÇİN GENÇ VE ÇALIŞKAN BİR ADAY BELİRLEDİK

Yaptığı konuşmada Ak Parti Tire Belediye Başkan Adayı Mehmet Çeltikcoğlu’na övgüler yağdıran Yıldırım, “Tire için yakışıklı, zeki, dinamik ve çalışkan bir aday belirledik. Sizlerin evladı olan Mehmet Çeltikcoğlu’nu Tire Belediye Başkan adayı yaptık. Sizlerden isteğim evladınıza sahip çıkın. Tire’nin ve İzmir’in geleceği için bu seçimler çok önemlidir. Biz kendi yaptığımız çalışmalarda Tire için tam 37 proje hazırladık. Buna Mehmet Çeltikcoğlu’nun projeleri dahil değil.” Dedi.

 

 

TİRE’Yİ UÇURACAĞIZ

Yıldırım, 30 Mart yerel seçimlerinde sizlerden aldığımız destek ve enerjiyle İzmir’i de Tire’yi de uçuracağız diyerek Tire’yi hizmetle buluşturma sözü verdi. Yıldırım yaptığı konuşmada “Küçük Menderes için hazırladığımız en önemli projelerden birisi eğitim projemizdir. Bu eğitim projemiz kapsamında tüm Küçük Menderes havzasına hitap edecek bir üniversite yapacağız.” Dedi.

 

 

BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ

Konuşmalarında sık sık birlik beraberlik mesajları veren Yıldırım, “Hepimiz aynı fikirde olmayabiliriz. Hepimizin saçlarının rengi farklı, gözleri farklı, görüşü farklıdır. Ancak aynı olan bir şey vardır. Bu da gözlerimizden akan yaşın rengidir. Biz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Biz hep birlikte Türkiye olacağız. Bizim başka vatanımız yok, tek vatanımız var o da Türkiyedir. Bizim tek milletimiz var, o da Türk milletidir. Bizim başkalarının bayrağının gölgesinde durmaya ihtiyacımız yok. Bizim ayyıldızlı bayrağımız var ve bu bayrak hepimize yeter.” Dedi. 







HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi