“Tire’nin celladı” olarak adlandırılan ölüm yolunda meydana gelen son trafik kazasında bir can daha yitiren Tireliler, Tire – Selçuk yolunu trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptılar.


Ercan ÇELİK



HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire’de büyük bir konvoy yapan Büyük Birlik Partisi, geçtiğimiz hafta 39 yaşındaki Tuncay Güryıldız’ın yaşamını yitirdiği kazanın gerçekleştiği noktaya giderek yol kapatma eylemi yaptılar. BBP Tire Belediye Başkan Adayı Erkan Etçi ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarının da yer aldığı konvoy, Tire – Selçuk karayolunun 10. Kilometresinde kazanın gerçekleştiği noktada araçlarını durdurarak yolu trafiğe kapattılar. 

Burada pankart açan BBP’liler, yolun dar ve yetersiz olduğuna işaret ederek, yolun genişletilmesi adına yetkilileri göreve çağırdılar.
Partililer adına basın açıklamasını okuyan BBP birinci sıradan meclis üyesi adayı Emre Güngör, “Bugün burada yapmış olduğumuz yol kapatma eyleminin amacı ; Yıllardan beri düzenli olarak Tire-Selçuk yolu olan şu an bulunduğumuz yolda Trafik Kazalarının tekrar tekrar meydana gelmesidir. Ne yazık ki kazalar olmaya devam etmekte ancak ne Devlet Yetkilileri ne de Yerel Yöneticiler bu kazaların son bulması için herhangi bir adım atmamaktadır.” Dedi.




“ÇOK MU ZOR BU YOLU YAPMAK?”
Tire – Selçuk yolunda yaşanan ve birçok yaşamın son bulduğu birkaç trafik kazasını örnek gösteren Güngör, “Bizleri buraya toplayan kazaya gelecek olursak, Çok sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz , Tire Organize Sanayi’de çalışanların büyük bölümünün tanıdığı Makine Mühendisi Eski Güçbirliği Tekstil ve şuan Altera firmasının Müdürlüğünü yapan Sayın Tuncay Güryıldız’ın yine bu ölüm yolunda 2 gün önce geçirmiş olduğu kazadır. Bu kaza sonunda hayatını kaybeden Tuncay bey geride gözü yaşlı bir eş ve 8 yaşında bir erkek evlat bırakmıştır. Şuan biz buradan bu yolun yıllardır genişletilip kenar bariyerlerinin yapılmamasının nedeninin ne olduğunu bu kazalarda sorumluluğu bulunan tüm yetkililere soruyoruz. Bu giden canların hesabını kim verecek. Çok mu zor bu yolu yapmak. Onbinlerce kilometre yol yapmakla övünen Eski ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ve Başbakandan bu sorunun cevabını derhal bekliyoruz.” Dedi.




“BİR GÜN BİZİM DE BAŞIMIZA GELECEK”
Basın açıklaması alkışlarla kesilen Güngör, açıklamaya şöyle devam etti: “Başka ailelere de bu ateş düşmeden bu konunun çözümü için mutlaka adım atılmalıdır. Burada toplanan bu kalabalık bu soruna dikkatleri çekmek için yolu çok kısa bir süreliğine trafiğe kapatmış olup aracıyla beklemek zorunda kalan vatandaşlarımızdan kendi adımıza özür diliyor ve anlayışlarına sığınıyoruz. Herkesten anlayış bekliyoruz Çünkü bir gün bu yolda bizimde içimize ateşi düşürecek en yakınlarımızdan birini kaybedebileceğimiz bir kazanın olmaması içten bile değil.”

Yaklaşık 20 dakika trafiğe kapalı kalan yol, daha sonra olaysız şekilde açıldı.



HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi