Salih Atakan Duran düzenlediği basın toplantısı ile MHP Tire İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Pelit Cafe’de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Salih Atakan Duran, neden aday olduğunu açıkladı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Düzenlenen basın toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi’nin Tire’de ilçe başkanlığını yapmış isimlerin de başkan adayına destek olarak bulunması dikkat çekerken, MHP tabanının bir arada ve tek yürek olduğunu gösterdi. Toplantıya, MHP Tire Belediye Meclis Üyeleri Behçet Kayalar Doğukan Eroğlu ve Ömer Eryiğit, 2014 yerel seçimleri MHP Belediye Başkan Adayı Av. Hasan Çağlı, Tire Ülkü Ocakları Başkanı Burak Şenol, Ülkü Ocakları Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Tetik ve Ali Koyu, eski ilçe başkanlarından Süleyman Başpınar, Behçet Atlam, Hasan Erateşli, Ali Koçlar, önceki dönemlerde parti yönetiminde yer alan Hasan Elibol, Üzeyir Arda, Ahmet Çatakoğlu, Melih Bezci ve HEPAR Eski İlçe Başkanı Mehmet İnce katıldı.

 

MHP’NİN TİRE’DE REVİZYONA İHTİYACI VAR

Konuşmasına kısaca kendisini tanıtarak başlayan Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkan Adayı Salih Atakan Duran, “Yaklaşık 20 yıldır MHP’nin içindeyim. Her seçim döneminde aktif olarak içinde oldum ve destek verdim. Tire’de hiç seçim kazanamadık. Her seçim sonrası bir muhasebe yaptım ve hangi nedenlerle kazanamadığımızı tespit ederek bir sonraki seçimde bunların olmaması için gayret gösterdim. Mevcut yönetimimle 2015 genel seçimlerinde Tire’den beklenen oyu alamayız. Revizyona ihtiyaç olduğunu gördüm ve bu nedenle MHP Tire İlçe Başkanlığı’na adayım” dedi.

MHP İzmir İl Başkanlığı’nın aday olması için kendisine teklifte bulunduğunu söyleyen Duran, “Bugün itibari ile partimizin ilçemizde oyunu artırması ve ilk yerel seçimlerde iktidara gelerek Tire’ye daha faydalı olması ve kısacası Milliyetçi Hareket Partisi’nin Tire’de hak ettiği yere gelmesi için Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanlığı görevine talip oldum” dedi.

 

 “ADAY OLMA KARARINI PARTİLİLERİMİZ İLE BİRLİKTE VERDİM”

MHP’li delegeler ile birebir görüşmeler yaptığını ve görüşmelerin devam edeceğini belirten Atakan Duran, “Esasen aday olma kararımı partililerimiz ile yaptığım görüşmeler neticesinde onların da fikir ve görüşlerini alarak verdim. Bu basın toplantısında da görüldüğü gibi partimizin tabanı adaylığıma destek olmak amacıyla bir araya gelmiş durumda. Partimizin kayıtlı 400 delegesi var. Delegelerimiz, daha iyi hizmet edecek ve MHP’yi iktidara taşıyacak adayı ve listeyi seçecekler. Yaklaşık 250 delegemiz ile telefon ile ya da yüz yüze görüştüm. Hepsinin MHP’nin ilçedeki durumu ile ilgili olumsuz yorumları var ve adaylığım ile ilgili hepsinden çok olumlu yanıtlar aldım. Delegelerimiz mevcut ilçe yönetimimiz tarafından belirlenmiş olsa da bu durum bizim için endişe duyulacak bir şey değil. Bizim en büyük güvencemiz MHP’li kardeşlerimizin vicdanıdır” dedi.

 

ÜYE SAYIMIZI ARTIRACAĞIM

“Başkan seçildikten sonra öncelikle 611 olan üye sayımızı 2 bin kişiye çıkaracağım ve üyelerimiz her mahalleden delegeleri kendileri seçecek” diyerek açıklamalarını sürdüren Duran, inanıyorum ki partimiz 24 Ocak’taki kongremizden her zamankinden çok daha fazla güçlenerek çıkacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve fikirlerini ilçemizde iktidara getirmek için var gücümüzle çalışacağız. İlçemizde köylerimizden, mahallelerimizden en ücra sokaklarımıza kadar her bir köşesine ulaşarak tüm seçmenlerimiz ile kucaklaşmak istiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi bundan böyle ilçemiz ve ülkemiz siyasetine katkı sağlamak için kararlı adımlarla çalışmalarını sürdürecektir. Ben de bu kararlılıkla talip olduğum bu görevde ilçemize layık olmaya çalışacağım. Tüm delegelerimizin 24 Ocak’taki kongrede desteklerini bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

ESKİ İLÇE BAŞKANLARINDAN TAM DESTEK

Toplantıda daha sonra 1980’den bu yana MHP’de ilçe başkanlığı görevi yapmış başkanlar adına konuşan eski ilçe başkanı Süleyman Başpınar, “Atakan Duran Tire ve MHP için büyük şans. Her zaman yanındayız ve ne görev verir ise emrindeyiz. Partimizin Atakan kardeşimiz ile birlikte gücüne güç katacağına bütün kalbimizle inanıyoruz” dedi.

 

 “EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ GÜÇLÜ BİR YÖNETİMDİ”

2014 yerel seçimleri MHP Belediye Başkan Adayı Av. Hasan Çağlı da, “Uzun yıllardan beri MHP’nin Tire’de iyi yönetilmediğini söyledik. Geçtiğimiz yerel seçimlerde çok zor bir mücadele içine girdik. En büyük eksik arkamızda güçlü bir yönetimin olmayışıydı. Bu nedenle güçlü, kaliteli, MHP’nin Tire’deki sorunlarına hâkim bir başkan ile seçime girmek büyük şans. İnanıyorum ki Atakan kardeşimizin başkanlığında MHP Tire’de çok daha iyi yerlerde hatta iktidarda olacaktır” şeklinde konuştu.



HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi