Ergün ÇELİK

Ülke genelinde olduğu gibi Tire’de de taşların yerinden oynadığı Milliyetçi Hareket Partisi’nde hareketlilik sürüyor. Parti içinden yükselen muhalefet sesleri, partinin kılcal damarlarına kadar ulaştı. Yaklaşık 16 ay önce yapılan 11. Olağan kongrede mevcut İlçe Başkanı’nın karışışına aday olarak çıkan Salih Atakan Duran, sandıkta aldığı 161 oy ile dönemin İlçe Başkanı’nı 15 oy farkıyla geride bırakmıştı. Kongrenin ardından İlçe Başkanlığı görevini eski başkandan devralan Duran siyasi çalışmalarına ara vermeden devam etmişti.

 

DURAN, MERAL AKŞENER’İ DESTEKLİYOR

Delegelerin oylarıyla başkanlık görevini sürdüren Atakan Duran’ın yeni Genel Başkan Adayı Meral Akşener’i desteklemesi ortalığı karıştırdı. 7 Mayıs’ta Meral Akşener’in İzmir’de yaptığı mitinge katılan Atakan Duran’ın miting sonrası istifaya davet edildiği, parti merkezinden “istifa etmezsen seni görevden alırız” denildiği iddia edildi.  Duran’ın da; “Ben seçim ile geldim, istifa edersem kendi seçmenime saygısızlık etmiş olurum. İstifa etmiyorum” diyerek istifa talebini reddettiği ortaya atıldı.

İddialar bununla da sınırlı kalmadı. Atakan Duran’ın görevden alınmasıyla boşalacak olan İlçe Başkanlığı görevine ise Atakan Duran’ın mevcut yönetiminde bulunan ve partinin ikinci başkanı konumunda olan Burak Şenol’un geçebileceği iddia edildi. Tire MHP kulislerinde, Burak Şenol ile birlikte Eski MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel ve MHP İl Delegesi Ali Koçlar’ın isimleri de geçiyor. 

Editör: Haber Merkezi