Ercan ÇELİK

Türkiye genelinde olduğu gibi Tire’de de 24 Haziran seçimlerinin şüphesiz en çok konuşulan ve merak edilen partisi İYİ Parti oldu. Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılan Meral Akşener’in liderliğinde kurulan İYİ Parti çok kısa sürede ülke genelinde teşkilatlanarak, 24 Haziran erken seçimine katıldı.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde  İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener, Tire’de 7 bin 171 oy alarak, oyların %12,7’sini elinde tuttu. İYİ Parti Tire’de milletvekilliği seçiminde ise 10 bin 558 oy ve %18,6’lık oranla İzmir ilçeleri arasındaki en fazla oyu aldı. Tire, aynı zamanda Ege bölgesindeki en yüksek oy oranına sahip.

BAŞARILI BİR SONUÇ ALDIK

Seçim sonuçlarının açıklamasının ardından HaberTire Gazetesi’ne konuşan İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu, “Çok kısa sürede hazırlandığımız baskın seçimde, tahmin ettiğimiz gibi İzmir ilçeleri arasında en yüksek oy oranına sahip olduğumuz için gururluyuz. Bu sonuçta emeği olan başta Milletvekili Adayımız Sayın Atakan Duran olmak üzere tüm parti görevlilerimizi ve partililerimizi tebrik ediyorum. Bu sonuç, Bizim için Mart 2019 yerel seçimlerinin  başlangıcıdır.” Dedi.

ATAKAN DURAN TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan İYİ Parti’nin Tireli milletvekili adayı Atakan Duran, “Öncelikle vatandaşlık görevini yerine getirerek sandığa giden tüm vatandaşlarımıza, sonra partimizi seçen tüm seçmenlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Devlet yardımı almadan, tamamen kendi imkanlarıyla, adaletsiz bir propaganda sürecinde mücadele vererek, Tire’de %19 oranında oy aldık. Sonuçlar önceki seçimlerle analiz edildiğinde görülmektedir ki, İYİ Parti Tire’de tüm partilerden oy almıştır ” Dedi.

Editör: Haber Merkezi