Duyurusu günler önce yapılan kongre bugün gerçekleştirildi. Tire’de olağanüstü güvenlik önlemlerin alındığı ve son derece titizlikle hazırlanan kongreye, Ödemiş programının ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın yanında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi,  İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Nükhet Hotar, Hamza Dağ, İl Başkanı Aydın Şengül gibi isimler katıldı.

ÇELTİKCOĞLU: “GURUR DUYDUK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede ilk sözü mevcut ilçe başkanı Mehmet Çeltikcoğlu aldı.

Birlikte yol yürümekten gurur duyduğum, Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkan Vekilimiz Başbakanımız, İzmir Milletvekilimiz sayın Binali Yıldırım ile 9 yıldan beri aynı yolda yürümekten büyük gurur duyduk, şeref duyduk.

Bugün de 6. Olağan Genel Kurulumuzda sizlerin kıymetli oylarıyla görevi genç bir kardeşim Mustafa Selman İçelli kardeşime devretmekten aynı gururu duymaktayım. Görev alacak, seçilecek tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” Dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Mert Falakalı tarafından 2018 yılı faaliyet raporu okundu.

Daha sonra İl Başkanı Aydın Şengül, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve İzmir Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ konuşma yaptı.

YILDIRIM: “BİZDE BAYRAK YARIŞI FARKLIDIR”

Başbakan Binali Yıldırım Tire Kapalı Spor Salonu’na alkış ve tezahüratlar eşliğinde girdi. Tire Gençlik Kolları üyesi gençler bir an bile susmadılar.

Binali Yıldırım konuşmasında şu ifadelerde bulundu; “Mehmet Çeltikcoğlu ve daha önce ilçemizde görev yapan bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ak Parti’de bayrak yarışı farklıdır. Başka partilere benzemez. Hani sporda bayrak yarışı var ya, bayrağı birisi getirir öbürüne teslim eder bayrağı alan koşmaya devam eder. Ak Parti’de bayrağı alan da teslim eden de birlikte koşmaya devam eder.

“AK PARTİ BİR ZÜMRENİN PARTİSİ DEĞİLDİR”

Ak Parti bir zümrenin, bir sınırın, bir sınıfın partisi değil. Ak Parti Türkiye’nin, milletin, özgürlüklerin, demokrasinin, adaletin ve istikrarın adıdır. Ak Parti millet iradesine saygısızlık edenleri, bu ülkenin insanlarına yasak üzerine yasak koyanları emekliye ayıran partinin adıdır. Ak Parti, Türkiye’nin yarınıdır, geleceğidir.

BAŞBAKAN, GÖKÇEN EFE’Yİ ANDI

Milli mücadele döneminde, düşmanın izmiri işgaliyle beraber, Tire de aynı kaderi paylaştı. Ama Tire’nin efeleri yüreklerindeki vatan aşkıyla şanlı bir direniş başlattılar. Bu direnişin başında Gökçen Hüseyin Efe vardı. Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun. 3 sene süren mücadelenin ardından Tire düşman işgalinden kurtuldu. O gün Gökçen Efe’nin yüreğinde yaşayan vatan aşkı, millet sevdası, bugün Ak Partililerin yüreğindedir.

“TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Türkiye 16 yıldır Ak Partiyle büyüyor, kalkınıyor. Bu süre içerisinde ihracatımızı 5 kat milli gelirimizi 3 kat arttırdık. Türkiye’yi büyüttük. Ülkemizi dünyanın 17. Avrupğa’nın 6. Ülkesini haline getirdik. 2017 yılında Türkiye rekor bir büyümeye imza attı. Ekonomimiz %7,4 oranında büyüdü. Bu büyüme oranı Avrupa Birliği’nin tam 3 katı. Dünyaını  en fazla büyüyen ülkelerinden daha fazla büyüyen ülkenin adı Türkiye’dir. Hindistanı da Çin’i de geride bıraktık.

TİRE’YE YAPILAN HİZMETLERİ SAYDI

Tire için de birçok hizmeti yaptık. Birkaç tanesini saymak istiyorum. 232 yataklı Tire Devlet Hastanesi’ni tamamladık, hizmete aldık. Bebek ve Anne dostu unvanlarını taşıyan hastanemizde bugün 630 kişi iş aş sahibi oldu.  Hükümetimiz döneminde Tire’ye Eskioba ve Yenişehir Barajlarını yaptık. Tire’de toplam  20 bin 500 dönüm araziyi suyla, bollukla, bereketle buluşturduk. İlçemizde 3 tane dere ıslahını tamamladık ve 3 mahallenin taşkın tehlikesini ortadan kaldırdık. Bugüne kadar 921 bin fidan diktik. 3 adet mesire alanı oluşturduk. Orman köylerinde yaşayan ailelere desteğimizi eksik etmedik. Orman köylerinde yaşayan 227 aileye kredi ve hibe desteği sağladık. Tire’ye 2 adet otomatik meteoroloji istasyonu kurduk. Tire için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz.  529 toplu konut uygulaması başladı, devam ediyor.

“TİRE’NİN YOLLARINI DA İHMAL ETMEDİK”

Tire’nin yollarını da ihmal etmiyoruz. Belevi-Tire yolunun ihalesini yaptık, çalışmalarını devam ettiriyoruz.

2017 yılında çalışmalarına başladığımız Dereli Barajı ile bin 420 dekar arazi sulanmış olacak. Tire büyüyecek, İzmir gelişecek, tüm Türkiye büyüyecek.

“TİRE’YE YEM FABRİKASI KURACAĞIZ”

Tire’de ayrıca yem fabrikası kuracağız. Bunun da kararını aldık.

“İLÇE İLÇE GEZİYORUZ”

Az önce Ödemiş kongremizi yaptık. Ödemiş’te de Tire gibi coşku büyüktü. Cumhurbaşkanımızla il il ilçe ilçe geziyoruz. Gittiğimiz her yer de bize büyük bir mutluluk veriyor. Büyük bir coşkuyla karşılaşıyoruz. Bu coşku ve heyecan gelecek zaferi müjdeliyor. Milletvekillerimiz, bakanlarımız durmadan yorulmadan gece gündüz çalışıyoruz.

İŞTE AK PARTİ’NİN YENİ YÖNETİMİ

Kongre sonrası Ak Parti İlçe Yönetimi ise şu şekilde oldu.

İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli.

Yönetim Kurulu Üyeleri, Ceyhan Boyacıoğlu, Mert Falakalı, Ünal Titiz, Ahmet Karalıoğlu, Veysel Sağlam, Hasan Luş, Ali Kurtça, Mehmet Tekelioğlu, İlkay Ödemiş, Servet Civan, Esra Batmazlar, Hatice Ongan, Hüseyin Andaş, Fatih Bacaksız, Salih Tabaru, Emin Akyol, Salih Eteş, Mehmet Karamanlı ve İsmail Badak.

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün geniş güvenlik önlemi aldığı kongre olaysız sona erdi.

Editör: Haber Merkezi