1 Kasım seçimlerinin ardından Tire’deki siyasi parti liderleri, sadıktan çıkan sonuçları HaberTire Gazetesi aracılığıyla değerlendirdi.

Ergün ÇELİK

Liderlerin değerlendirmelerinden çıkan ortak sonuç; “Ülkemiz adına hayırlısı olsun” oldu. İşte Tire’deki liderlerin 1 Kasım değerlendirmeleri;

 

ÇELTİKCOĞLU: TİRE’ DE CHP İLE ARAMIZDAKİ FARKI KAPATTIK

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından parti binasında konuşan Çeltikcioğlu açıklamasında; “Öncelikle Tire’de seçime katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 4 ay gibi kısa bir sürede halkımızın seçimlere bu kadar büyük oranda katılım göstermesi demokrasimizin geliştiğini gösteriyor. Kesin olmayan sonuçlara göre Tire’de CHP ile aramızda bulunan farkı kapattık. Sonuçlar Tiremize hayırlı olsun. Mesele memleket meselesi dedik ve yoğun bir şekilde çalıştık.Türkiye genelinde tek başımıza iş başına geçiyoruz. Ak Parti’ye destek veren gönüldaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçim süreci boyunca özveriyle çalışan yönetim kurulumuza, belediye meclis üyelerimize, kadın kolları ve gençlik kollarımıza sonsuz teşekkürler sunuyorum” dedi.



SARDOĞAN: OYLARIMIZI YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYORUZ

Seçimlerin ardından bir açıklama da CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana Tire’de oylarını sürekli yükselttiklerini kaydeden Sardoğan; “Türkiye genelinde tüm sandıklar açıldı ve sonuçlar netleşti. Demokrasinin gereği olarak halkın teveccühüne ve sandıktan çıkan sonuçlara saygı duyuyoruz. Tire’de Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman olduğu gibi oyumuzu yine yükselttik. Tabii ki bu yükselmeyi yeterli görmüyoruz. Öz eleştirilerimizi yapıp eksiklerimizi tartışacağız. Bu günden itibaren 2019 seçimlerine hazırlanacağız. Seçimlerde gösterdiği ilgiden dolayı tüm Tire halkına, özveriyle çalışan kadın kolları ve gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum. Sandıktan çıkan sonucun ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

ATAKAN DURAN: VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Atakan Duran da 1 Kasım seçimlerine ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Ak Parti tarafından verilen seçim vaadlerinin sıkı takipçisi olacaklarını vurgulayan Duran açıklamasında;

“Öncelikle 1 Kasım genel seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah yeni kurulacak olan hükümet Türkiye’nin tüm problemlerini çözer ve insanlarımızın hak ettiği yüksek hayat standartlarında yaşamasına vesile olur. İnşallah yeni kurulacak olan hükümet Atatürk ilke ve inkilapları çerçevesinde Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, anayasanın değiştirilemez maddeleri noktasında gerekli hassasiyeti gösterir. İnşallah yeni hükümet, Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesine bağlı kalır. Hükümeti kuracak olan partinin seçim öncesinde vermiş olduğu vaadlerin ve sözlerin takipçisi olacağız. Başta asgari ücret olmak üzere tüm vaadleri yakından takip edeceğiz. Bölgemizle ilgili olarak sayın iktidar partisinin yetkililerinin 2011 yılından bu güne vermekte oldukları, son olarak Ödemiş mitinginde Sayın Başbakan’ın da söz verdiği adı ölüm yoluna çıkan Tire-Belevi Yolu’nun çift gidiş, çift geliş duble yol yapılmasının da takipçisiyiz. Milletimiz 1 Kasım seçimlerinde MHP’nin, oy oranını 7 Haziran seçimlerine göre Türkiye genelinde yüzde 5 civarında azaltmıştır. Tireli seçmenlerimiz Türkiye genelindeki bu etkileşimle Tire’deki oy oranımızı da yaklaşık olarak yüzde 4 oranında azaltmıştır. Partimiz Türkiye genelinde yüzde 11,9, İzmir’de yüzde 11,3 Tire’de ise yüzde 15,38 oy oranına sahip olmuştur. 1 Kasım Pazar günü demokratik hakkını kullanarak sandığa giden vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Seçim çalışmalarımıza katılan, bizlerle birlikte mesai harcayan, bu oy oranında alın teri olan Bölgemiz Milletvekili Adayı Sayın Fatih Okuroğlu ve Tire Ülkü Ocakları başta olmak üzere tüm dava arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Tire, Milliyetçi Hareket Partisi’nin İzmir’deki en yüksek oy oranına sahip ilçesi olma ünvanını korumaktadır. Daha önce de söylediğimiz gibi nihayi hedefimiz, 50. yılda, yani 2019 yılında, Tire Belediye Başkanlığı’nı almaktır” dedi.  

Editör: Haber Merkezi