Kobani’deki olaylar dolayısıyla tüm ülkede çeşitli gösteriler ve tepkiler meydana gelirken, Tire’de de Eğitim Sen Tire Temsilciliği, bir basın açıklaması yaptı.

 

Eğitim Sen’in basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Dünyanın gözleri önünde Kobani‘de binlerce sivil  IŞİD‘in katliamı ile karşı karşıya gelmiştir. Uluslararası emperyalist güçlerin Ortadoğu‘ya ilişkin planlarının maşası olarak devreye soktukları IŞİD çeteleri Kobani‘de yeni bir soykırım girişimi saldırısı gerçekleştirmektedir. Buna karşı Kobani halkı hepimizin geleceğini belirleyecek tarihi bir direniş sergilemektedir.

Tüm kanıtlar ve gelişmeler AKP‘nin bu saldırılardan medet umduğunu ve teşvik edicilerinden olduğunu düşündürmektedir. Adeta Koalisyon güçleri ve AKP arasında Kürt halkının demokratik kazanımlarının ortadan kaldırılması temelinde bir anlaşma IŞİD üzerinden hayata geçirilmek istenmektedir. AKP‘nin tüm demagojik karşı söylemlerine rağmen bölgede bu kanı giderek yaygınlaşmakta ve ortam tehlikeli bir hal almaktadır. Bu ateşin tüm Türkiye‘yi saracağı kaygısını yaşamaktayız.

Bizler bu sessizliği ve seyirci olma halini kınıyor, tüm duyarlı kesimleri demokratik tepkilerini yükseltmeye ve katliamı durdurmaya çağırıyoruz. Başta AKP olmak üzere yaşanacaklardan gelişmeleri seyreden tüm devletler ve çevreler sorumlu olacaktır.

    Eğitim Sen ve Eğitim Sen Tire Temsilciliği olarak hakların kardeşliğinden, barış ortamının oluşmasından yana olduğumuzu bir kez daha söylüyoruz. Ortadoğu da emperyalist güçlerin oluşturduğu bu ortamı, yaşanan bu vahşeti ve soykırımı kınadığımızı bütün kamuoyuna duyuruyoruz.”

Editör: Haber Merkezi