Ergün ÇELİK

Uzun zamandır Tire’nin siyasi gündemini meşgul eden Tire-Belevi Karayolu’nun duble yol olup olmayacağı yönündeki tartışmalar dinmek bilmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Ak Partili siyasiler tarafından 2016 Yılı’nın yatırım programına alındığı söylenen Tire-Belevi Karayolu’nun henüz bakanlıkta imzada olduğu, ihaleye bile çıkılamadığını iddia etti. Sertel konuyla ilgili “Tire-Belevi Yolu bir başka bahara kaldı” dedi.

Çok sayıda ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazaların yaşanması nedeniyle ‘Ölüm Yolu’ olarak adlandırılan 26 kilometrelik Tire-Belevi Karayolu bir başka bahara kaldı. Tire-Belevi karayolunu Ocak Ayı içerisinde üç kez Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Atila Sertel’in girişimleri sonucu Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları tarafından duble yol çalışmalarının Nisan ayında başlanacağı açıklanmıştı. Konunun peşini bırakmayan Atila Sertel, Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşme sonucunda Nisan ayında başlanacağına dair söz verilen Tire-Belevi duble yol çalışmalarının henüz Bakanlık’ta imza aşamasında olduğunu, ihaleye bile çıkılamadığı bilgisini edindi.

 

“BAKAN SÖZÜNÜ TUTSUN”

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüğünü ifade eden Atila Sertel; “Tire-Belevi yolu artık daha fazla kişinin canını almasın diye Meclis’te konuşmalar yapmıştım. Üçüncü konuşmamın ardından yolun yapımına Nisan ayında başlanacağı açıklanmıştı ve sözü ‘Kaya’ gibi sağlam olmayan birileri de ‘Biz zaten yapacaktık’ demişti. Nisan bitti, Mayıs geldi ama Tire-Belevi yolu ile ilgili en ufak bir adım atılmadı. Bakan verdiği sözleri unuttu. Yalancının mumu Mayıs’a kadar yandı” dedi.

Yolun duble yol haline getirilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan teklifin Bakanlık’ta imza beklediğini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Sertel, Tire celladı olarak anılmaya başlanan yolun bir an önce yapılması için Bakan Binali Yıldırım’ı verdiği sözü tutmaya davet etti. Sertel, bahse konu yolda 10 gün önce ölümlü bir kaza daha meydana geldiğini hatırlatarak, kazada 27 yaşındaki Hüseyin Yavaşoğlu’nun yaşamını yitirdiğini söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi